Recept: Qataaief (gevulde pannenkoekjes)

14 juni 2018
Waardeer: 
(Totaal: 5 stemmen)

De 23-jarige Zaynab Qabel woont sinds 2 jaar in Nederland. Samen met haar zoontje en tante en oom woont ze in Maarssen. Als vrijwilliger werkt ze bij 'de Voorkamer’ in Utrecht: een ontmoetingsplek waar nieuwkomers samen met Nederlanders activiteiten organiseren. Bij 'de Voorkamer' gaat Zaynab ook het suikerfeest vieren en verzorgt ze veel van de lekkernijen die dag. Een van de toetjes: het Syrische Qataaief, een gevuld pannenkoekje. Het favoriete suikerfeest recept van Zaynab.

Ingrediënten voor Qataaief (gevulde pannenkoekjes)

Voor de pannenkoekjes

  • 2 glazen bloem
  • 1 glas griesmeel 
  • 3 glazen lauw water 
  • een halve glas melk 
  • 1 tl gist
  • 1 tl vanille 
  • 1/2 tl baking soda 
  • 3 el suiker

Voor de vulling:

  • slagroom
  • pistache nootjes 

Voor de Siroop 

  • 2 glazen suiker
  • 1 glas water

Aan de slag

  1. 1

    Je neemt bovenstaande ingrediënten die mix je goed in een kom. 

  2. 2

    Het beslag laat je vervolgens een uur staan. 

  3. 3

    Als het beslag is gerezen ga je kleine pannenkoekjes maken

  4. 4

    Als de pannenkoekjes klaar zijn, rol je ieder pannenkoekje en laat je aan de bovenkant een opening.

  5. 5

    Die opening vul je met pistache nootjes en slagroom 

  6. 6

    Je gaat suikerwater maken voor de gevulde pannenkoekjes. Je pakt 2 glazen suiker en mixt het goed met water. 

  7. 7

    De pannenkoekjes zijn klaar om in het suikerwater te dopen. 

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter