Recept: Ramons salade niçoise

30 januari 2017
Waardeer: 
(Totaal: 3 stemmen)
Stilstaand beeld van Ramons salade niçoise
Ramon maakt een salade die al jaren in de restaurant-top 3 staat: salade niçoise.
4 personen

Ingrediënten voor Ramons salade niçoise

  • 2 blikjes tonijn
  • 4 eieren
  • 2 eetlepel mayonaise
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 200 gram sperziebonen
  • 2 rode ui
  • 1 kropsla
  • 50 ml rode wijnazijn
  • 150 ml olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel honing
  • 1 blikje ansjovis
  • 3 tomaten
  • 100 gram olijven
  • 3 aardappels
  • 1 bosje dille ( takjes er tussen)
  • 1 Turks brood
  • 200 gram roomkaas
  • 1 teen knoflook
  • 100 gram zongedroogde tomaat
  • ½ citroen
  • bieslook
  • peterselie
  • dille
  • zout / peper

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

    Schil de aardappels en snij deze in blokjes. Kook de aardappelen en de eieren gaar in wat water.  
     

  2. 2

    Blancheer de sperziebonen en let erop dat je ze afspoelt met koud water.

     

  3. 3

    Maak nu de dressing. Doe hiervoor de rode wijnazijn de olijfolie, mosterd, honing en een filet van de ansjovis bij elkaar in een kom. 

  4. 4

    Snij vervolgens de tomaten en de rode ui en was de sla bladen.

     

  5. 5

    Snij de ansjovis filets in drieën. 

  6. 6

    Laat de tonijn goed uitlekken en meng deze met de mayonaise. Knijp er vervolgens het sap van een halve citroen er op uit. Meng het voorzichtig door elkaar heen zodat de tonijn nog een beetje heel blijft. Voeg er zout en peper naar smaak aan toe. 

  7. 7

    Leg nu de sla bladen op een schaal of bord en leg hier alle ingrediënten op. Giet de dressing er overheen. Steek er als laatste nog een paar takjes dille er tussen en je salade niçoise is klaar.

  8. 8

    Verhit een grillpan (hij moet echt goed heen zijn)

  9. 9

    Snij het Turks boord in punten en snij deze punten weer door midden.

     

  10. 10

    Besprenkel het brood met wat olijfolie en druk het brood op de grill met iets zwaars er boven op. Zo grill je er een mooie streep in.

  11. 11

    Maak nu de kruidenkaas. Snij hiervoor de tomaten en de kruiden helemaal fijn en snij de knoflook helemaal tot puree. Meng alle ingrediënten door de roomkaas heen en breng  het op smaak met zout en peper.
     

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter