2 minuten

Vegan kebab met spitskool

Sinds enige tijd is er veganistische kebab en daar wil Nadia alles van weten. Ze gaat daarvoor naar Den Haag om te proeven en om er zelf mee te gaan koken. Chef-kok Armando leert al jong van zijn moeder hoe je lekker en veganistisch kan koken en hij ontwikkelt een aantal heerlijke marinades voor deze plantaardige kebab.
Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 4
    porties vegan kebab
  • 1
    spitskool
  • 2
    kleine rode uien
  • Azijn
  • zout
  • 2 dl
    rode wijn
  • 1
    snackkomkommer
  • 1/2
    citroen
  • 1
    lente-ui
  • groene peper
  • 300 g
    kokosyoghurt
  • olijfolie
  • 1/2
    bosje peterselie
  • 1/2
    bosje dragon
  • 1/4
    granaatappel
  • Sumak
  1. Verhit een grillpan. Was en snijd de spitskool in de lengte in 4 parten. Grill de parten in ca. 15 minuten rondom gaar.

  2. Pel en snijd de uien in partjes, bestrooi met wat zout, kneed het zout er goed door. Doe in een afsluitbaar potje, schenk de azijn erop. Laat met het deksel erop kort staan.

  3. Was en snijd de komkommer, lente-ui, citroen (met schil en al) en groene peper (met of zonder zaadlijsten) klein. Meng met de kokosyoghurt en voeg naar smaak wat olijfolie en zout toe.

  4. Pluk de blaadjes peterselie en dragon van de takjes. Haal de granaatappelpitjes los. Meng in een schaaltje naar smaak met wat olijfolie, een beetje zout en eventueel sumak.

  5. Serveer de spitskool met de (warme) kebab, een plukje ingemaakte uien, een schep van de yoghurtsalade en een flinke pluk van de kruidensalade. Je kan er warme pitabroodjes bij serveren.

  6. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.