Recept voor de Vegan kebab

culinair schrijver
Nadia Zerouali
Eten 166
2 min
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
9 personen
Sinds enige tijd is er veganistische kebab en daar wil Nadia alles van weten. Ze gaat daarvoor naar Den Haag om te proeven en om er zelf mee te gaan koken. Chef-kok Armando leert al jong van zijn moeder hoe je lekker en veganistisch kan koken en hij ontwikkelt een aantal heerlijke marinades voor deze plantaardige kebab.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingredi├źnten

Aantal personen
4
  • 4
    porties vegan kebab
  • 1
    spitskool
  • 2
    kleine rode uien
  • zout
  • 2 dl
    rode wijn
  • 1
    snackkomkommer
  • 1/2
    citroen
  • 1
    lente-ui
  • groene peper
  • 300 g
    kokosyoghurt
  • olijfolie
  • 1/2
    bosje peterselie
  • 1/2
    bosje dragon
  • 1/4
    granaatappel
  1. 1

    Verhit een grillpan. Was en snij de spitskool in de lengte in 4 parten. Grill de parten in ca. 15 minuten rondom gaar.

  2. 2

    Pel en snij de uien in partjes, bestrooi met wat zout, kneed het zout er goed door. Doe in een afsluitbaar potje, schenk de azijn erop. Laat met het deksel erop kort staan.

  3. 3

    Was en snij de komkommer, lente-ui, citroen (met schil en al) en groene peper (met of zonder zaadlijsten) klein. Meng met de kokosyoghurt en voeg naar smaak wat olijfolie en zout toe.

  4. 4

    Pluk de blaadjes peterselie en dragon van de takjes. Haal de granaatappelpitjes los. Meng in een schaaltje naar smaak met wat olijfolie, wat zout en evt. wat sumak.

  5. 5

    Serveer de spitskool met de (warme) kebab, een plukje ingemaakte uien, een schep van de yoghurtsalade en een flinke pluk van de kruidensalade. Je kan er warme pitabroodjes bij serveren.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!