Recept: Rijk belegde vega burger

5 juni 2018
Waardeer: 
(Totaal: 6 stemmen)

Samya Hafsaoui (23) is student Media, Kunst, Design en Architectuur aan de VU in Amsterdam. Zij is werkzaam bij BNN-VARA en voor de NTR presenteert zij tijdens de ramadan vier weken lang op maandag het Ramadanjournaal op NPO3. Samya is ook bekend van haar deelname aan De Beste Singer-songwriter van Nederland. Samya is een dochter van een Marokkaanse vader en een Nederlandse moeder. Ramadan is voor Samya met name een periode van gemeenschapszin en zelfbezinning. Wat het eten betreft pakt ze het vooral praktisch en eenvoudig aan. Omdat zij gedurende het Ramadanjournaal veel ’s avonds werkt maakt ze in het redactiekeukentje een rijk belegde Vega burger. Makkelijk te bereiden en mega-lekker!

1 persoon

Ingrediënten voor Rijk belegde vega burger

  • 1 tosti-ijzer / grill 
  • 2 Vega burgers
  • 2 sesambolletjes
  • een bakje humus
  • een pak kant en klare gemengde slasoorten inclusief dressing
  •  Parmezaanse kaas
  • noten- en zadenmix.

Aan de slag

  1. 1

    Doe het tosti-ijzer aan.

  2. 2

    Snij de broodjes overdwars open.

  3. 3

    Besmeer twee broodzijdes royaal met humus.

  4. 4

    Bedek de broodjes met plukjes salade.

  5. 5

    Open het tosti-ijzer en bestrooi de vega burgers met Parmezaanse kaas.

  6. 6

    Leg de Vega burgers op de besmeerde broodjes.

  7. 7

    Besprenkel de Vega burgers met dressing en bestrooi dit met de noten- en zadenmix.

  8. 8

    Stapel de twee broodjes op elkaar.

  9. 9

    Plaats de bovenzijde van een sesambroodje als een deksel op het geheel.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter