Rijstevlaai uit Kanne

chef-kok
Leon Mazairac
Recept 172
3 min
Gerecht
Bereidingstijd
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
72 personen
In het Belgische dorpje Kanne gaat chef-kok Leon Mazairac op bezoek bij bakker Ronald Smets. Ronald is in de wijde omtrek bekend om zijn vlaaien, en dan met name de rijstevlaai. Niet voor niets, want de rijstepap voor de vlaai laat hij rijpen in de nabijgelegen mergelgrot. Het bijzondere klimaat in de grot geeft volgens Ronald extra smaak aan de rijstepap. Leon, zelf verzot op rijstepap, gaat het proeven.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingredi├źnten

Aantal personen
4
  • 2 appels
  • 2 peren
  • 2 eidooiers
  • 1 dl witte wijn
  • 40 g suiker
  • 10 cl kriekenjenever
  • 1 punt rijstevlaai per persoon
  1. 1

    Schil en snij de peren en appels in een waaiertje en leg naast de vlaai.

  2. 2

    Klop de eidooier op vuur los met wijn , fruitjenever en suiker.

  3. 3

    Op laag vuur de sabayon mooi luchtig en dik maken.

  4. 4

    Nappeer over het fruit.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!