Recept: Salade van bulgur

8 februari 2016
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Salade van bulgur
Chef-kok Sharon de Miranda let op de portemonnee en maakt een betaalbare salade met het graan bulgur, dat wat naar noten smaakt.
4 personen

Ingrediënten voor Salade van bulgur

  • 5 dl Zonnebloemolie
  • 150 gr bloem
  • 250 ml water met koolzuur
  • 275 gram bulgur
  • 1 avocado
  • 1 courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 2 grote uien
  • 1 bosje peterselie
  • 1 rode paprika
  • 4 tomaten
  • 400 gram tofu
  • 2 eetlepels sambal badjak
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 el korianderpoeder
  • Ketjap
  • Peper/ zout
  • Kokosolie

Ingrediënten rinken:

  • Warme sinaasappelsap met gember en honing
  • ½  liter sinaasappelsap
  • ½ liter water
  • 30 gram gember
  • 4 eetlepels honing

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

    Breng 5,5 dl water aan de kook in een waterkoker. Spoel in de tussentijd de bulgur schoon onder koud stromend water. Wanneer het water kookt giet je het in een pan samen met de bulgur en een snufje zout, zonder het verder te verhitten. Na ongeveer 10 min weken is de bulgur gaar. Giet de bulgur in een grote zeef en druk het overgebleven vocht er uit.
     

  2. 2

    Snij terwijl de bulgur aan het weken is de paprika en avocado in blokjes, de tomaat in partjes, en hak de knoflook en de peterselie. Snij de courgette in blokjes van ongeveer 2 cm dik.

  3. 3

    Verhit ongeveer een halve eetlepel kokosolie in een koekenpan. Bak hierin de courgette en het gehakte teentje knoflook in ongeveer 2 minuten beetgaar.
     

  4. 4

    Snij de tofu in blokjes van 3 cm dik. Verhit een koekenpan met wat kokosolie. Voeg er wanneer de olie heet is de sambal badjak aan toe samen met het komijnpoeder en het korianderpoeder en roer dit ongeveer 30 seconden door. Bak vervolgens de tofu mee en voeg naar smaak zout toe. Bak het geheel ongeveer 4 minuten.
     

  5. 5

    Meng met een garde in een grote kom de bloem, samen met de spa rood en een snufje zout, tot een mooi dik beslag.
     

  6. 6

    Snij de ui in ringen van ongeveer een halve cm en laat deze in het beslag drenken zodat ze een gelijkmatig laagje beslag hebben. Verhit de zonnebloemolie tot ongeveer 180 graden en frituur hierin de uienringen goudbruin. Dit duurt ongeveer 2 minuten. Laat de gefrituurde ui-ringen uitlekken op een servet.
     

  7. 7

    Maak de drank. Verwarm het sinaasappelsap en het water in een pan. Snij de gember in plakjes. Voeg deze toe. Voeg tot slot de honing toe.
     

  8. 8

    Maak het bord op en serveer uit met de warme drank.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter