Biefstukspiesjes met hazelnootsaus en paksoi

Onze chef-kok Sharon de Miranda maakt gegrilde sateetjes met biefstuk, frisse gezuurde paksoi en hazelnoot satésaus in plaats van pindasaus. Lekker om samen van te genieten als het buiten mooi weer wordt! 

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 45 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de saté:
    4
    biefstukken
  • 3 cm
    gember
  • 4 el
    ketjap manis
  • 1 el
    vissaus
  • 1 tl
    vijfkruidenpoeder
  • 1
    bosje verse koriander
  • 8
    satéprikkers
  • Voor de hazelnootsaus:
    400 gram
    hazelnoten
  • 3 dl
    kokosmelk
  • 2 el
    ketjap manis
  • 3 cm
    gember
  • 1
    ui
  • Voor de gereduceerde sojasaus:
    1
    Madame Jeanette
  • 2
    teentjes knoflook
  • 200 ml
    sojasaus
  • 1 el
    sesamolie
  • 1 el
    rietsuiker
  • Voor de gezuurde paksoi:
    2
    nestjes glasnoedels
  • 1
    paksoi
  • 1
    rode ui
  • 150 gram
    suiker
  • 2 dl
    azijn
  • 2 dl
    water
  • 2
    pimentkorrels
  • 1
    steranijs
  • 1
    lemon leaf
  • zout
  1. Laat de satéprikkers wellen in een beetje water.

  2. Snijd de biefstukken in blokjes van ongeveer 2 cm. Marineer de blokjes met geraspte gember, ketjap manis, vissaus en de vijfkruidenpoeder. Laat even rusten.

  3. Rijg de stukjes dan aan de satéprikkers.

  4. Ga ondertussen verder met het maken van de sauzen en de gezuurde paksoi. Voor de gereduceerde sojasaus hak je de tenen knoflook fijn en snijd je de Madame Jeanette in kleine stukken. Fruit dit samen aan in de sesamolie.

  5. Blus af met de sojasaus en voeg de rietsuiker toe. Laat inkoken tot gewenste dikte.

  6. Ga verder met de hazelnootsaus. Rooster de hazelnoten bruin en laat ze afkoelen op een bord. Maal ze fijn in de keukenmachine tot een egale pasta. Snipper de ui en rasp de gember fijn. Fruit dit aan in een steelpannetje.

  7. Voeg de hazelnootpasta toe en roer het goed om. Voeg de ketjap toe en de kokosmelk en laat dit indikken tot een satésaus.

  8. Ga verder met de gezuurde paksoi. Breng het water aan de kook en roer de suiker erin tot het opgelost is. Voeg de azijn, de pimentkorrels, de steranijs, de lemon leaf en een snufje zout toe.

  9. Snijd de paksoi in dunne repen en spoel deze goed schoon onder koud stromend water. Schenk de op smaak gemaakte azijn erover. Laat het 15 minuten intrekken.

  10. Snijd de rode ui en voeg deze dan toe bij de paksoi.

  11. Grill de saté naar wens: rare, medium of well done. Kook de glasnoedels volgens het etiket gaar en bouw het gerecht op.

  12. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.