Tiramisu met kardemom

culinair schrijver
Nadia Zerouali
Tiramisu met kardemom
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Taarten en lekkernijen
Gemiddelde waardering
18 personen
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediƫnten

Aantal personen
8
  • 2
    eieren
  • 200 g
    witte basterdsuiker
  • 250 g
    mascarpone
  • 3 dl
    slagroom
  • 4 dl
    sterke koffie (koud)
  • 1 tl
    gemalen kardemom
  • 1
    pak lange vingers
  • 0,5
    reep pure chocolade
  • 2 el
    cacaopoeder
  1. 1

    Scheid de eieren. Klop de eidooiers met de suiker romig en dik, totdat er geen suikerkristallen meer inzitten. Roer de mascarpone erdoor.

  2. 2

    Klop in een schone, vetvrije kom de eiwitten schuimig en langzaam aan stijf.

  3. 3

    Klop de slagroom lobbig. Rasp de chocolade fijn.

  4. 4

    Meng in een grote schaal de koffie met de kardemom en het eiwit. Haal de lange vingers enkele malen door het koffie-eiwit mengsel en verdeel ze over grote glazen of schaaltjes of verdeel in 1-2 lagen over een grote vierkante schaal.

  5. 5

    Verdeel het mascarponemengsel (in 1-2 lagen) erover en schep hier de lobbige room over. -Garneer met de geraspte chocolade en/of cacaopoeder.

  6. 6

    Je kan het direct serveren, maar het is lekkerder als je het een paar uur in de koelkast laat opstijven. Serveer met een kopje koffie.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!