Tomatensalade

sommelier
Lendl Mijnhijmer
chef-kok
Leon Mazairac
Tomatensalade (117)
Gerecht
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
10 personen

In het Limburgse Egchel heeft Joep van Schaijk als enige in Europa een grootschalige wijngaard.... in een kas. Chef-kok Leon Mazairac en sommelier Lendl Mijnhijmer kunnen het bijna niet geloven: druiven kweken in een kas én daar smakelijke wijn van maken? Ze zijn aangenaam verrast als ze op een warme dag de nóg warmere kas betreden. Wijnranken zover het oog reikt, en prachtige volle druiventrossen. Dat Nederlandse wijn minder zou smaken dan wijnen uit het buitenland, willen ze nooit meer horen.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 5
    soorten tomaten, totaal ongeveer een kilo
  • 2
    bolletjes Burata
  • kleine blaadjes basilicum
  • 1 el
    dadelsiroop
  • 1 dl
    druivenpitolie
  • 1 tl
    rozenwater
  • knoflook
  • mini radijsjes
  • kruidenzout
  1. 1

    Snijdt de tomaatsoorten in plakjes en partjes en dresseer ze meteen op de bordjes.

    Snij de tomaatsoorten in plakjes en partjes en dresseer ze meteen op borden.

     

  2. 2

    Snij de Burrata in schijven en leg deze tussen de tomaatjes.

  3. 3

    Bedek met de kleinere tomaatjes.

  4. 4

    Maak een vinaigrette van de olie, rozenwater en dadelsiroop.

  5. 5

    Besprenkel de salade gelijkmatig met de vinaigrette.

  6. 6

    Werk af met wat kruidenzout en basilicum.

     

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!