Recept: Vegetarische lasagna

24 oktober 2017
Waardeer: 
(Totaal: 65 stemmen)
Stilstaand beeld van Vegetarische lasagna
Chef-kok Sharon maakt één van haar favoriete vegetarische gerechten: lasagne. Een zes-persoonsgerecht met veel verse groenten, feta en buffel mozzarella.
4 personen

Ingrediënten voor Vegetarische lasagna

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 2 rode paprika’s
  • 2 grote tomaten
  • 4 stengels bleekselderij
  • 9 groene lasagne bladeren
  • 250 gr champignons
  • Vers rozemarijn, 1 takje
  • Verse tijm, 1 takje
  • 500 gr spinazie
  • 2 bollen buffel mozzarella
  • 200 gr Griekse yoghurt
  • 100 gr geraspte kaas
  • Bosje basilicum
  • 150 gr gemengde sla
  • 200 gr feta kaas
  • Oud brood voor croutons
  • 50 gr fijne Parmezaanse kaas
  • oregano
  • 1 citroen
  • 1 rode ui
  • peper

Ingrediënten voor de saus:

  • olijfolie
  • 1 ui
  • 5 tomaten
  • 4 teentjes knoflook
  • Bosje peterselie
  • 1 dl rode wijn
  • 1 groente bouillonblokje

 

 

Wat drinken we erbij? Verse munt thee met citroen

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving. 

 

Aan de slag

  1. 1

    We gaan eerst de saus maken.  Snipper het uitje en fruit deze aan met de teentjes knoflook in wat olie.

  2. 2

    Snij de tomaten in 6 partjes en bak dit 2 tot 3 minuten mee. Blus het af met de rode wijn en voeg het bouillonblokje er aan toe, laat dit 2 minuten pruttelen. Dit is de saus.

  3. 3

    We gaan verder met de vulling van de lasagne. Snij de paprika in blokjes, de champignons in vieren en de bleekselderij in halve maantjes en bak deze allemaal 3 minuten in wat olie.

  4. 4

    Snij de rozemarijn en tijm fijn en voeg deze er aan toe samen met de spinazie totdat het slinkt.

  5. 5

    Vet een ovenschaal in en verdeel op de bodem wat tomatensaus met daarop wat verse basilicum en daar bovenop het spinaziemengsel. Dan wat stukje mozzarella en de lasagne bladeren. Herhaal dit 3 keer.

  6. 6

    Als laatste verdeel je de Griekse yoghurt er op met wat plakjes tomaat, blaadjes verse basilicum en de geraspte kaas. Bak de lasagne ongeveer 20 minuten af in een voorverwarmde oven van 200 graden.

  7. 7

    Voor de croutons in de salade snij je wat oud brood in blokjes van ongeveer 1 cm. Meng deze met wat olijfolie, peper, oregano en de Parmezaanse kaas en bak deze 10 minuten aan beide kanten goudbruin in de voorverwarmde oven van 200 graden.

  8. 8

    Maak vervolgens een simpele gemengde salade met wat feta kaas, de vers gemaakte croutons, het sap van een citroen en wat olijfolie.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter