Verse pasta met garnaaltjes

culinair expert
Alain Caron
Pasta met garnaaltjes
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
76 personen
Culinair expert Alain Caron is in een Amsterdamse pastafabriek waar de Italiaanse familie d’Antuone de scepter zwaait. Wat bij vader, die een Italiaans restaurant runde in de Reguliersdwarsstraat, begon als hobby groeide uit tot een fulltime pastafabriek. Alles wat hier gemaakt wordt, is kakelvers. Een fabriek vol passie en liefde, en dat proef je in het gerecht dat Alain voor de familie gaat maken.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 400 g
    Verse pasta (dikke spaghetti)
  • 10 cl
    witte wijn
  • 10-15
    draadjes saffraan
  • 2
    takjes verse tijm
  • 20
    takjes bieslook
  • 1
    citroen
  • 75 cl
    room
  • 200 g
    Hollandse garnalen
  • 1
    geraspte bottarga (optioneel)

Bereiding

  1. 1

    Meng de witte wijn met de saffraan en warm het op in een pannetje (let op, niet laten koken) en laat het afkoelen.

  2. 2

    Pluk de blaadjes van de tijm en hak ze fijn. Rasp de schil van de citroen en doe dit bij de gehakte tijm.

  3. 3

    Snij de bieslook zeer fijn.

  4. 4

    Doe 60 cl room in de pan met witte wijn en saffraan en wijn en warm dit ca 5 minuten op. Het moet een beetje indikken.

  5. 5

    Doe de garnalen bij de saus en zet het apart.

  6. 6

    Kook de spaghetti in een pan met veel water en een beetje zout. Kook het ongeveer 9 a 10 minuten zodat de pasta lekker al dente is.

  7. 7

    Doe de nog warme pasta bij de saus en meng het goed oor elkaar heen. Voeg de citroenrasp met tijm erbij en rasp als laatste ook een beetje de bottarga (gedroogde viskuit) er overheen (niet te veel).

  8. 8

    Klop de rest van de room tot slagroom.

  9. 9

    Doe wat van de spaghetti in het midden van een diep bord en strooi er wat gehakte bieslook overheen, een lepel slagroom bovenop en sprenkel er een beetje olijfolie extra vierge over en wat peper uit de pepermolen.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!