12 minuten

Verse pasta met room, citroen en Hollandse garnaaltjes

Verse pasta met Hollandse garnaaltjes, room, citroen en een snufje bieslook. Dit recept van onze chef-kok Alain Caron is zo ongelooflijk lekker én binnen 30 minuten op tafel. Voor wie maak jij deze snelle pasta binnenkort? Bon Appétit

Gerecht Vis
Bereidingstijd 30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 400 g
    verse pasta (dikke spaghetti)
  • 10 cl
    witte wijn
  • 10-15
    draadjes saffraan
  • 2
    takjes verse tijm
  • 20
    takjes bieslook
  • 1
    citroen
  • 75 cl
    room
  • 200 g
    Hollandse garnalen
  • 1
    geraspte bottarga (optioneel)
  1. Meng de witte wijn met de saffraan en warm het op in een pannetje (let op, niet laten koken) en laat het afkoelen.

  2. Pluk de blaadjes van de tijm en hak ze fijn. Rasp de schil van de citroen en doe dit bij de gehakte tijm.

  3. Snij de bieslook zeer fijn.

  4. Doe 60 cl room in de pan met witte wijn en saffraan en warm dit ca 5 minuten op. Het moet een beetje indikken.

  5. Doe de garnalen bij de saus en zet het apart.

  6. Kook de spaghetti in een pan met veel water en een beetje zout. Kook het ongeveer 9 a 10 minuten zodat de pasta lekker al dente is.

  7. Doe de nog warme pasta bij de saus en meng het goed oor elkaar heen. Voeg de citroenrasp met tijm erbij en rasp als laatste ook een beetje de bottarga (gedroogde viskuit) er overheen (niet te veel).

  8. Klop de rest van de room tot slagroom.

  9. Doe wat van de spaghetti in het midden van een diep bord en strooi er wat gehakte bieslook overheen, een lepel slagroom bovenop en sprenkel er een beetje olijfolie extra vierge over en wat peper uit de pepermolen.

  10. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.