Recept: Voorgerecht: gazpacho met uienbrood

20 december 2016
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Voorgerecht: gazpacho met uienbrood
In de week voor Kerst maken alle koks van BinnensteBuiten één gang voor het kerstmenu en vandaag maakt Sharon een heerlijk voorgerecht: gazpacho en uienbrood. Makkelijk van tevoren te bereiden dus ideaal als je zelf bij je visite wil blijven zitten. Welke wijn je het beste bij de gazpacho kan drinken? Dat vind je hier: bit.ly/wijntips2
6 personen

Ingrediënten voor Voorgerecht: gazpacho met uienbrood

Ingrediënten Gazpacho

  • 10 tomaten
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 Spaanse peper
  • 1 limoen
  • 1 komkommer
  • 4 ml water
  • Scheutje Truffel olie
  • Zout naar smaak

Ingrediënten  uienbrood:

  • 300 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • 2 dl water
  • 2 grote uien
  • 1 thee lepel oregano
  • 1 theelepel kerrie poeder
  • 30 gr roomboter
  • Olijfolie 

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

    Ontvel de tomaten door het kroontje te verwijderen en snij een kruisje aan de onderkant van de tomaat.
     

  2. 2

    Plaats de tomaten ongeveer 4 seconden in kokend water totdat het velletje loslaat haal ze er dan gelijk uit en leg de tomaten in ijskoud water. Als de tomaten zijn afgekoeld kan je het velletje verwijderen.

     

  3. 3

    Pureer de tomaten in een keukenmachine (of blender) fijn samen met de komkommer, ui, sap van 1 limoen, paprika, knoflook, Spaanse peper en het water tot een mooie egale gazpacho soep.

  4. 4

    Bij het uitserveren voeg je er een paar druppels truffelolie aan toe.

     

  5. 5

    Verwarm de oven voor op 200 graden.
     

  6. 6

    Snipper de uien en bak deze glazig in de roomboter ; bak de kerrie poeder en oregano eventjes mee.

     

  7. 7

    Meng de uien samen met het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, snufje zout en het water en kneed dit tot een mooi deegbal (is het te nat dan doe je er wat bloem bij. Is het te droog dan voeg je er wat water aan toe). 

  8. 8

    Als het deeg niet meer aan je handen kleeft dan is het goed om in de oven te gaan. Snij er drie inkepingen in en smeer het brood in met wat olijfolie. 

  9. 9

    Bak het vervolgens in 30 tot 40 min af in de voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter