Recept: Wrakvissen bij Den Helder

27 september 2019
Waardeer: 
(Totaal: 3 stemmen)
Stilstaand beeld van Wrakvissen bij Den Helder

Culinair expert Alain Caron is in Den Helder, waar hij op pad gaat met Gertjan Klein. Gertjan is wiskundeleraar, maar in zijn vrije tijd wrakvisser. In de Noordzee liggen honderden wrakken, waar vissen graag vertoeven. En met deze versgevangen vis maakt Alain thuis bij Gertjan een lekker gerecht.

4 personen

Ingrediënten voor Wrakvissen bij Den Helder

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 4 kleine makreelfilets (zonder graten)
  • 4 kleine stukken kabeljauw van 70 g per stuk

Voor de groentemarinade:

  • 3 kleuren paprika’s
  • 1 rode ui
  • 1 venkel
  • 2 kleine bosuitjes
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • Zout en peper

Aan de slag

  1. 1

    Bereiding groentemarinade:

    Was de 3 gekleurde paprika’s en snij ze doormidden. Haal het binnenste eruit en snij de paprika’s in kleine reepjes van 2 mm en 4 cm lang.

  2. 2

    Pel de rode ui en snij deze fijn.

  3. 3

    Haal het blad van de venkel en snij de onderkant er vanaf. Snij de rest fijn.  

  4. 4

    Snij de bosuitjes in stukken van 5 cm lang.

  5. 5

    Laat alle groenten 8 uur marineren in 4 el extra vierge olie met zout en peper, buiten de koelkast in een gesloten bakje.

Eet smakelijk!