Wrakvissen bij Den Helder

culinair expert
Alain Caron
wrakvissen den helder (119)
12 min
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
Meer dan 60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
26 personen

Culinair expert Alain Caron is in Den Helder, waar hij op pad gaat met Gertjan Klein. Gertjan is wiskundeleraar, maar in zijn vrije tijd wrakvisser. In de Noordzee liggen honderden wrakken, waar vissen graag vertoeven. En met deze versgevangen vis maakt Alain thuis bij Gertjan een lekker gerecht.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 4
    kleine makreelfilets (zonder graten)
  • 4
    kleine stukken kabeljauw van 70 g per stuk
  • 3
    kleuren paprika's
  • 1
    rode ui
  • 1
    venkel
  • 2
    kleine bosuitjes
  • 4 el
    extra vierge olijfolie
  • zout en peper
  1. 1

    Bereiding groentemarinade:

    Was de 3 gekleurde paprika’s en snij ze doormidden. Haal het binnenste eruit en snij de paprika’s in kleine reepjes van 2 mm en 4 cm lang.

  2. 2

    Pel de rode ui en snij deze fijn.

  3. 3

    Haal het blad van de venkel en snij de onderkant er vanaf. Snij de rest fijn.  

  4. 4

    Snij de bosuitjes in stukken van 5 cm lang.

  5. 5

    Laat alle groenten 8 uur marineren in 4 el extra vierge olie met zout en peper, buiten de koelkast in een gesloten bakje.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!