Recept: Zalmfilet met roerbakgroenten

7 juni 2018
Waardeer: 
(Totaal: 2 stemmen)

Hakim Mwale (26) komt oorspronkelijk uit Oeganda en woont 14 jaar in Nederland. Hij werkt bij de gemeente Utrecht bij Burgerzaken en in het weekend in een Thais restaurant in Hilversum. In zijn vrije tijd doet hij aan boksen en kickboksen.

Hakim is op zijn zeventiende voor het eerst begonnen met vasten tijdens de Ramadan. Als fanatieke sporter moet hij nadenken over hoe zijn energie te verdelen. 

Omdat hij best een drukke agenda heeft, lukt het niet altijd om Oegandese gerechten te maken. Daarom kiest hij voor een groentegerecht met vis maken, want na een lange dag werken én sporten is zo’n gerecht lekker makkelijk en snel te maken en bovendien gezond. Tijdens de ramadan heeft Hakim ook nog een ritueel, ‘s avonds drinkt hij gemberthee. Dat doet hem denken aan zijn jeugd.

1 persoon

Ingrediënten voor Zalmfilet met roerbakgroenten

  • zalmfilet
  • uitje
  • teentje knoflook
  • twee handjes spinazie
  • 1/2 paprika
  • 1/2 broccoli 

Gemberthee

  • paar schijfjes gember 
  • kaneelstokje
  • wat honing

Aan de slag

  1. 1

    Verwarm de pan met wat olie of boter.

  2. 2

    Bak de zalmfilet in de pan. 

  3. 3

    Breng een grote pan water aan de kook. Kook hier de broccoli en de paprika in. 

  4. 4

    Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Fruit dit in een tweede pan aan. En bak de spinazie mee. 

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter