34 minuten

Aflevering in het kort

Simon en Renske wonen met hun kinderen en beide ouders in een voormalige paardenboerderij in Westzaan. Samen onderhouden ze de grote tuin en de moestuin. * Chef-kok Ramon maakt harissa, met gebakken aubergine en een yoghurt-tahin-dip, op getoast Libanees brood. * Paardenbloemexpert Karst Meijer weet als geen ander hoe belangrijk dit gele plantje is voor de biodiversiteit. Samen met boswachter Jeroen Bredenbeek gaan ze op zoek naar een bijzonder exemplaar in natuurgebied de Brommert. * Rogier van Vugt van de Hortus Leiden vertelt over de avocadoboom en zijn verwantschap met bekende planten. En over hoe je met de pit kunt tuinieren.

In deze aflevering

Rogier van Vugt over avocadoplanten
Kijken

Rogier van Vugt over avocadoplanten

Een paardenbloemenparadijs
Kijken

Een paardenbloemenparadijs

Ramon maakt Oosterse borrelgerechten
Recepten

Auberginestoof met harissa en Libanees brood

Drie generaties delen een boerderij
Kijken

Drie generaties delen een boerderij