1 februari 2019

Stilstaand beeld van uitzending op 1 februari 2019

Voor de 500e uitzending van BinnensteBuiten zie je wel een heel bijzonder stukje Nederland! Boswachter Marieke Schatteleijn bezoekt twee Nationale Parken op Bonaire. Het Nederlandse eiland is wereldberoemd vanwege het koraal; de onderwaterwereld is rijk aan allerlei bijzondere dieren en vissen in alle kleuren. Eén prachtig uitziende vis is hier per ongeluk gekomen en dreigt het koraalrif over te nemen. Hoe pak je deze plaag van Koraalduivel aan? 'Collega' van Marieke, ranger Luigi Eybrecht, weet hoe je deze invasieve vissen kan vangen. En hij laat Marieke kennis maken met de meest bijzondere flora en fauna. Ook boven water, in het Washington Slagbaai National Park. Een leguaan in je gebied, weer eens wat anders dan een Schotse Hooglander! * Leven in het heetste stukje van Nederland kent uitdagingen: Michiel en Anne-Mieke wonen in de hoofdplaats Kralendijk, samen met hun kinderen, in hun zelfgebouwde, duurzame droomhuis. Bij het ontwerpen van hun villa hebben ze gebruik gemaakt van innovatieve en duurzame ideeën, toepasbaar op het klimaat van Bonaire. Zo maken ze optimaal gebruik van de wind en weren ze de zon tijdens de uren dat deze het hardst brandt. * En chef-kok Leon Mazairac gaat op bezoek bij Popo Morales die in het dorp Antriole zijn drie hectare grote Kunuku heeft. Veel boeren op Bonaire verbouwen mais maar Popo is dol op de natuur, dus heeft hij de helft van zijn land vol staan met grote bomen. Hier proeft Léon de tamarinde waarmee Popo en zijn vrouw beroemd zijn geworden op het eiland! Maar Popo heeft meer: dadelbomen, kokosbomen, mangobomen, basilicum, kruidnagel en selderij. Léon verzamelt zijn ingrediënten en gaat op het hagelwitte strand aan de slag met de eerder genoemde vis: de koraalduivel. Want deze plaag voor de onderwaterwereld van Bonaire is een delicatesse op het bord. Een milieuvriendelijke manier van vis eten, daar wordt iedereen gelukkig van!

Ook leuk om te kijken

  1. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Tip! Oesters openen
    19 december 2017

    Tip! Oesters openen

    Leon maakt een heerlijk tussengerecht met onder andere oesters. Om op een goede en veilige manier een oester te openen legt hij uit hoe je dat het beste doet!

  2. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Garalenvisser Lauwersoog
    23 november 2018

    Garalenvisser Lauwersoog

    Leon gaat op pas met garnalenvissers Johan en Henk. Zo vers heeft Leon nog geen garnalen geproefd. Hij raakt geïnspireerd en maakt een heerlijk gerecht.

  3. Huis & Interieur
    Stilstaand beeld van Dynasty-chique interieur
    13 februari 2018

    Dynasty-chique interieur

    Een woningbouwvereniging in Amsterdam besluit jaren geleden diverse appartementen te verkopen. Sjoukje weet meteen dat ze het wil hebben en hoe ze het kan verbouwen tot een lichter en ruimer appartement dan wat ze had.

  4. Wat kun je met...
    Stilstaand beeld van Van kledinghanger naar sieradenrek
    13 oktober 2016

    Van kledinghanger naar sieradenrek

    Liggen je sieraden ook altijd door elkaar? Dit is een tip om je kettingen en andere sieraden...

  5. Huis & Interieur
    Stilstaand beeld van Kasteel Duivenvoorde
    6 mei 2016

    Kasteel Duivenvoorde

    Kasteel Duivenvoorde is in handen van de barones. Zij woont er, en beheert tegelijkertijd het...

  6. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Een gezellig dakterras
    18 april 2017

    Een gezellig dakterras

    Puck en haar vriend Lars wonen sinds enkele maanden samen. Blij met hun plekkie maar ontevreden over hun dakterras. Martin komt helpen.

  7. Huis & Interieur
    Stilstaand beeld van Tulpenhuis Middelburg
    28 november 2018

    Tulpenhuis Middelburg

    Juul woont in een historisch pand in Middelburg dat dateert uit te tijd van de Tachtigjarige Oorlog. Ook haar liefde voor tulpen vind je terug in het hele huis.

  8. Recept
    3
    Stilstaand beeld van In verveine gestoofde rabarber met kokosroom
    17 mei 2018

    In verveine gestoofde rabarber met kokosroom

    Nadia is in Heemskerk bij Jaap en Marcel, vader en zoon. Rabarber nu hetgeen waar zij hun ziel en zaligheid in leggen. Daar maakt Nadia een lekker en kleurrijk gerecht van.

Pagina's