25 minuten

Aflevering in het kort

Als bij Erwin Schouten reuma wordt geconstateerd, is hij genoodzaakt het roer om te gooien. Zijn werk als stukadoor kan hij niet voortzetten en zijn vrouw Joyce geeft hem nét dat duwtje om zijn passie te volgen: stoken. En zo geschiedde: In het Brabantse Veghel stookt Erwin nu verschillende gins met krachtige kruiden en een diepe smaak. Bloemen, citrus en kaneel, hij draait er zijn hand niet meer voor om. Chef-kok Leon Mazairac en sommelier Lendl Mijnhijmer gaan graag proeven bij deze nieuwbakken stoker. * Naast het drinkwater uit Amsterdam staan de Waterleidingduinen bekend om allerlei flora en fauna. Vooral dat laatste zorgt ervoor dat vogelaar Camilla hier vaak te vinden is. Maar volgens Camilla was het geluk vandaag helemaal aan haar zijde: een eekhoorn, een vos en damherten beschouwt ze als bonus, maar ze komt voor de vogels en ze wordt niet teleurgesteld. Het verschil tussen een boomkruiper en boomklever of een wilde zwaan en knobbelzwaan, je ziet het allemaal voorbij komen. Zelfs de roerdomp zocht contact, een vruchtbaar gebied en een geluksdag ineen.

In deze aflevering

Gin Veghel

Gin Veghel

Recepten

Boekweitpannenkoekjes met linzen, geroosterde aubergine, dadels en schapenkaas

Buitenleven

Amsterdamse waterleidingduinen