10 december 2018

Stilstaand beeld van uitzending op 10 december 2018

Aan de Vliet in Voorburg ligt de prachtige, voormalige 18e eeuwse buitenplaats 'In de Wereldt is veel Gevaer'. In haar lange geschiedenis maakte het gebouw naam als een befaamde kostschool voor jongens. Vandaag de dag is het een appartementencomplex. Achter de timpaan van de zolder woont 'stadshistoricus' Kees van der Leer. Met zijn verfijnde smaak heeft hij de donkere, houten ruimte ingericht met moderne en frisse meubelobjecten. Ook de schimmen uit het rijke verleden van deze buitenplaats geeft Kees een speciaal plekje in huis.

Als je aan limoen, rode peper en kokosmelk denkt, zijn spruitjes misschien niet meteen de associatie. Toch weet chef-kok Sharon de Miranda dit moeiteloos te combineren met prei, rijst en zeewolf tot een snel te bereiden gerecht.

In het volkstuinencomplex van Ron van Zwet in Almere merk je weinig van de naderende winter. Hier vind je meer dan 350 indoor-tuintjes. Ron is trots dat er zoveel variatie in de tuintjes te zien is. Van een geweldig geordende volkstuin met bijzondere, aziatische gewassen, van mevrouw Yap uit China, tot de beginnerstuin van Sheila en Angelique: alles is mogelijk en iedereen is welkom.

Ook leuk om te kijken

  1. Recept
    3.979165
    Stilstaand beeld van Quiche van prei en camembert
    9 januari 2017

    Quiche van prei en camembert

    Ramon maakt een vegetarisch gerecht: een quiche met prei en camembert, met daarbij een rode koolsalade.

  2. Recept
    1
    Stilstaand beeld van Fruitsalade met Kozakkenruter
    16 september 2016

    Fruitsalade met Kozakkenruter

    Alain maakt met het bijzondere Kozakkenruter een heerlijke fruitsalade.

  3. Recept
    4.25
    Stilstaand beeld van Carpaccio van rauwe tonijn met salsa
    3 januari 2018

    Carpaccio van rauwe tonijn met salsa

    Alain ontmoet salsa-maker Let de Jong. Met haar salsa maakt hij een heerlijke carpaccio van rauwe tonijn.

  4. Recept
    3.130435
    Stilstaand beeld van Kerstdiner met gestoofd wild
    15 december 2015

    Kerstdiner met gestoofd wild

    Een bijzondere feestmaaltijd hoeft niet altijd een prijskaartje te hebben. Chef-kok Ramon laat zien hoe je een restaurantwaardige pommes gratin maakt, met gestoofd wild.

  5. Huis & Interieur
    Stilstaand beeld van Van studentenhuis naar cabriowoning
    25 november 2015

    Van studentenhuis naar cabriowoning

    Bart en Nadine studeerden alle twee in Rotterdam en besloten hun studentenonderkomen niet te verlaten maar grondig te verbouwen. Dit alles met een scherp gevoel voor stijl en een nog scherper gevoel voor humor.

  6. Recept
    4.363635
    19 november 2018

    Zelfgemaakte Groentebouillonpoeder

    Kook jij ook liever zonder pakjes, zakjes en blokjes?  Sharon maakt heel makkelijk zelf...

  7. Recept
    3
    Stilstaand beeld van In verveine gestoofde rabarber met kokosroom
    17 mei 2018

    In verveine gestoofde rabarber met kokosroom

    Nadia is in Heemskerk bij Jaap en Marcel, vader en zoon. Rabarber nu hetgeen waar zij hun ziel en zaligheid in leggen. Daar maakt Nadia een lekker en kleurrijk gerecht van.

  8. Recept
    3.88889
    Stilstaand beeld van Tagliatelle met zalm
    26 januari 2016

    Tagliatelle met zalm

    Chef-kok Ramon maakt een lekkere en snelle maaltijd met tagliatelle en zalm.

Pagina's