11 augustus 2019

Stilstaand beeld van uitzending op 21 april 2019

Op het terrein van een oude leerfabriek in Oisterwijk kopen David en Jacolin een loft, een stukje van een groot pand waar vroeger leer werd geverfd en gelakt. De robuuste ruimte verbouwen ze tot een industrieel huis, waarbij de oorspronkelijke elementen én de elementen van de omgeving extra aangezet zijn. In het interieur zoekt het creatieve duo voortdurend het contrast op tussen zelfontworpen, moderne meubelen en voorwerpen die vroeger in het leger werden gebruikt. Een bijzondere combinatie in een bijzonder pand. * Chef-kok Ramon Brugman maakt donuts gevuld met frambozenjam en hij glaceert ze met roze glazuur. Een kleurrijke, feestelijke lekkernij, waarbij het raadzaam is het tandenpoetsen die avond niet per ongeluk over te slaan. * Een paar keer per jaar komt vriendengroep 'de Groene PK's' bij elkaar, met hun trekpaarden die worden ingezet als boomslepers. Dit keer op de Putberg in het Limburgse Voerendaal. De zes stellen met zes trekpaarden vinden het geweldig om met hun dieren de natuur in te gaan. Deze robuuste paarden zijn uitermate geschikt voor zwaar werk, sterker nog, ze staan te trappelen om aan het werk te gaan. Dit keer slepen ze essen weg; deze bomen moeten worden gekapt vanwege de essentaksterfte. Zo blijft het bos vrij van grote machines, genieten de vrienden van het werken met de paarden en de paarden zijn ook blij. Als dát geen win-winsituatie is. * In het chique Amsterdam-Zuid woont Mechtelien met haar twee zoons Max en Felix. Vier jaar geleden is Mechtelien de enige die door de gedateerde woning heen kan kijken. In korte tijd verandert ze het donkere, hokkerige Amsterdamse schoolhuis in een lichte open kleurrijke ruimte, vol kunst. * Chef-kok Leon Mazairac is op de Veluwe bij de natuurboerderij van boer Albert. Hij heeft van oorsprong Duitse Fleckvieh-koeien, een sterk ras dat beter vlees geeft dan melk. En als het over vlees gaat, is er geen betere plek dan het Gelderse dorpje Oene, waar Léon bij meesterslager Herman ter Weele kijkt.

Ook leuk om te kijken

  1. Wat kun je met...
    Stilstaand beeld van Van wijnfles naar olie en azijn setje
    19 september 2016

    Van wijnfles naar olie en azijn setje

    Maak van je lege wijnflessen een olie en azijn set!

  2. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Biologische dadels
    23 januari 2018

    Biologische dadels

    Nadia ontmoet de vrienden Jochem en Yousef. Jochem bezoekt op uitnodiging van Yousef een dadelkwekerij in Saoedi-Arabië. Het idee ontstaat om deze vruchten naar het westen te halen.

  3. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Bostuin Hoevelaken
    23 februari 2016

    Bostuin Hoevelaken

    John en Joyce Ramsbotham zijn in Engeland grootgebracht met de beste tuintradities. Toen in...

  4. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Kleurrijk hek voor privacy
    12 december 2017

    Kleurrijk hek voor privacy

    Margot Vervoort woont sinds enkele jaren in Sassenheim, maar tussen de parkeerplek en haar achtertuin is geen afscheiding. Martin weet er een oplossing voor.

  5. Huis & Interieur
    Stilstaand beeld van Wit herenhuis Den Haag
    31 januari 2019

    Wit herenhuis Den Haag

    In haar Haagse herenhuis dat in de vroege 20e eeuw werd gebouwd komen deze twee liefdes samen. Odette mengt de historie van dit pand met een frisse inrichting

  6. Huis & Interieur
    Stilstaand beeld van Gerenoveerde boerderij
    1 mei 2017

    Gerenoveerde boerderij

    Ton en Huub wonen in een prachtig gerenoveerde boerderij uit 1890. Met veel liefde is het huis gerenoveerd in authentieke stijl, waarbij aan elk detail is gedacht.

  7. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Hoe smaakt verse koeienmelk?
    13 november 2015

    Hoe smaakt verse koeienmelk?

    Melk uit de supermarkt heeft veel bewerkingen ondergaan. Wie weet nog hoe echte verse koeienmelk smaakt? De melksommelier!

  8. Recept
    3.857145
    Stilstaand beeld van Koken met Sopropo
    20 april 2017

    Koken met Sopropo

    Sharon maakt een exotisch gerecht met de voor veel mensen onbekende groente Sopropo. Sharon maakt er een gerecht mee met tofu, zeewier en gedroogde paddenstoelen.

Pagina's