12 november 2016

Stilstaand beeld van uitzending op 12 november 2016

Met: Aldo en Tamara verhuizen van een vrijstaande boerderij naar een verbouwde fietsenstalling. Deze verbouwen ze tot een woning, waar in elke kamer een andere sfeer heerst.

Chef-kok Ramon Brugman maakt een snelle maaltijd: steak tartaar met gepocheerd ei, dikke friet en honing-mosterdmayonaise.

Gepassioneerde geitenhouders Harry en Magda leven van het biologische vlees, de geitenmelk en prachtige kazen van hun kleine kudde geiten. Harry maakt zelfs deel uit van de kudde, zo lammeren ze niet als hij er niet is, en geven ze minder melk in zijn afwezigheid.

In het Limburgse heuvellandschap staat de bijzondere boerderij van Pieter en Vivienne. Deze landschapsarchitect was gepassioneerd door duurzaamheid en zette zijn eigen huis in als proefobject: in vier maanden was de totale boerderij volledig zelfvoorzienend.

En culinair expert Alain Caron bezoekt in Overijssel Suheyla. Suheyla is van Turkse origine en zorgt dat de Turkse keuken ook in onze streken bekender wordt. Haar broer Edip levert de bij deze keuken horende kruidenmixen. Alain en Suheyla koken samen een Turks-Mediterraans gerecht.

Ook leuk om te kijken

  1. Recept
    3.666665
    Stilstaand beeld van Vega salade
    18 januari 2017

    Vega salade

    Alain in het restaurant van Ewout en Liesbeth waar niet gekookt wordt met vlees en vis. Alain kook samen met de vegachef een heerlijk gerecht.

  2. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Kloosterbier uit de Bijlmer
    6 oktober 2017

    Kloosterbier uit de Bijlmer

    Samen leven, samen delen, samen brouwen. Dat is wat Martijn, Johannes en Thomas doen. Ze kennen elkaar van een klooster en een beetje klooster maakt zijn eigen bier.

  3. Huis & Interieur
    Stilstaand beeld van Stelpboerderij Oppenhuizen
    25 oktober 2017

    Stelpboerderij Oppenhuizen

    Tien jaar geleden kopen Hans en Marieke in het Friese Oppenhuizen een enorme stelpboerderij uit 1882, waar van alles aan gedaan moet worden om deze leefbaar te maken.

  4. Recept
    2
    Stilstaand beeld van Hemelse eend
    25 januari 2017

    Hemelse eend

    Alain staat in de keuken met meesterchef Hu Shao Ting. Hij maakt voor het Chinees Nieuwjaar een speciaal gerecht met eend.

  5. Wat kun je met...
    Stilstaand beeld van Van broekhanger naar kruidenhanger
    31 januari 2017

    Van broekhanger naar kruidenhanger

    Van je oude broekhanger maak je deze kruidenhanger voor in je keuken. Met een paar creatieve aanpassingen ziet het er ook nog eens leuk uit!

  6. Recept
    3
    Stilstaand beeld van Heilbot of kabeljauw met ratjetoe
    11 november 2015

    Heilbot of kabeljauw met ratjetoe

    In de Rotterdamse Markthal ontmoet Alain meesterkok François Geurds. Hij maakt een gerecht met vis.

  7. Wat kun je met...
    Stilstaand beeld van Van ijsstokjes naar sneeuwvlok
    4 januari 2017

    Van ijsstokjes naar sneeuwvlok

    Ook heeft het nog niet echt gesneeuwd deze winter.. Je kan toch leuke decoratie maken voor de...

  8. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Bijzonder: zeewierkaas
    14 september 2016

    Bijzonder: zeewierkaas

    Alain is op Vlieland waar een kaasmaker Nils bijzondere zeewierkaas laat rijpen in een bunker.

Pagina's