13 december 2016

Stilstaand beeld van uitzending op 13 december 2016

Met: Aad en Marijke de Wit hebben de bekende watertoren van Moordrecht weten te verbouwen tot een prachtig woonhuis met een spectaculair uitzicht. Ooit in Amsterdamse Schoolstijl opgetrokken voor een tapijtfabriek, later een openbaar badhuis en drinkwatervoorziening van Moordrecht. Nu hebben Aad en Marijke er op alle niveaus spectaculaire leefruimtes gemaakt. Van atelier tot dakterras hebben ze overal het mooiste uitzicht en proberen ze te praten met de langsvliegende luchtballonnen.

Chef-kok Ramon Brugman maakt een van zijn favoriete gerechten: een bisque van krab, met crostini en aioli.

Ook leuk om te kijken

  1. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Wijn van honing
    22 april 2016

    Wijn van honing

    En culinair expert  Alain Caron is in Raalte waar Ben Kogelman wijn maakt… van honing! Honingwijn...

  2. Recept
    4.333335
    Stilstaand beeld van Oosterse wok met knapperige groenten
    29 januari 2018

    Oosterse wok met knapperige groenten

    Biefstuk, nootjes, sherry en knapperig groenten. In een handomdraai maakt Ramon er een zeer kleurrijk gerecht van met reepjes vlees, rijst en een Oosterse salade.

  3. Huis & Interieur
    Stilstaand beeld van Een Fries boshuis
    13 november 2017

    Een Fries boshuis

    In eerste instantie vinden Maricia en Ernst Jensma het huis op hun droomplek in het bos maar een lelijke, deprimerende jaren 70-woning. Maar de mooie locatie geeft de doorslag.

  4. Recept
    3.23077
    15 mei 2018

    Asperge risotto met gedroogde ham en gekookt ei

    Ramon heeft een heerlijke risotto met asperges gemaakt. 

  5. Recept
    4
    Stilstaand beeld van Lamsvlees en bruine bonen
    11 februari 2016

    Lamsvlees en bruine bonen

    Sharon maakt een van haar favoriete gerechten: gestoofd lamsvlees en bruine bonen met rijst.

  6. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Wecken en grottenham
    28 oktober 2016

    Wecken en grottenham

    Alain is bij Roger Offermans. Roger wil de oorspronkelijke smaak van fruit en groenten behouden en doet dat door ze te wecken.

  7. Recept
    3.375
    Stilstaand beeld van Kabeljauw gemarineerd in olijfolie
    9 februari 2018

    Kabeljauw gemarineerd in olijfolie

    Olijfolie is voor Alain natuurlijk geen onbekend ingrediënt. Maar olijfolie sommelier Marije Passos laat hem zien dat er nog veel meer over olijfolie te vertellen is. Natuurlijk kookt hij met de olijfolie die hij proeft.

  8. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Hoe smaakt verse koeienmelk?
    13 november 2015

    Hoe smaakt verse koeienmelk?

    Melk uit de supermarkt heeft veel bewerkingen ondergaan. Wie weet nog hoe echte verse koeienmelk smaakt? De melksommelier!

Pagina's