13 maart 2018

Stilstaand beeld van uitzending op 13 maart 2018

Chef-kok Sharon de Miranda maakt een betaalbare maaltijd waarin flink wat groenten zitten. Ze maakt quinoa met witte bonen en mais. En er gaan wat gebakken spekblokjes in. Daarnaast een pastinaaksoepje met prei en paprika, die met avocado wordt geserveerd. En Sharon maakt uiteraard een van haar beroemde watertjes: dit keer met perzik en ananas.

In Haarlem woont Wieke sinds een aantal maanden in een gelijkvloers appartement. Na jarenlang genieten met een tuin, heeft ze nu alleen een balkon. Dat balkon is nog erg kaal en saai, dus de hulp van tuinexpert Martin Stuger komt als geroepen. Wieke heeft reuma, dus het is voor haar belangrijk dat ze niet te hoog of te laag hoeft te snoeien. Martin houdt daar bij het aanplanten van nieuw groen dus rekening mee.

Zo'n 25 jaar geleden kochten Wil en Jolanda Riedijk op een prachtige, echte Hollandse plek een molen in Bleskensgraaf als leuke vakantiestek voor het gezin. Als ze een paar jaar geleden een kleinere woning zoeken, besluiten ze de molen te gaan verbouwen om er permanent te gaan wonen. Het heeft wel de nodige voeten in de aarde om er een woning van te kunnen maken. Het pand had namelijk geen elektriciteit en water en was niet bepaald wind- en waterdicht. Alleen de originele muren zijn blijven staan, verder is alles zo duurzaam mogelijk gemaakt. Voor Wil en Jolanda is deze molen de ideale plek om hun kunst te maken en intussen elke dag weer te genieten van het weidse uitzicht, dat nooit verveelt.

Ook leuk om te kijken

  1. Recept
    3.833335
    Stilstaand beeld van Aspergesoep en voorjaarssalade
    24 april 2017

    Aspergesoep en voorjaarssalade

    Ramon maakt een snelle maaltijd; een aspergesoep met daarbij een echte voorjaarssalade.

  2. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Poldertuin Anna Paulowna
    16 mei 2019

    Poldertuin Anna Paulowna

  3. Recept
    4.246575
    Stilstaand beeld van Soepje van doperwt en munt
    27 februari 2018

    Soepje van doperwt en munt

    Sharon maakt heerlijke doperwtjesmuntsoep met daarbij een zelfgemaakt brood. En dan niet zomaar een brood, maar een naanbrood dat ze rijkelijk belegt met onder andere mozzarella, ui en avocado.

  4. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Vierde generatie tuinder
    23 februari 2018

    Vierde generatie tuinder

    In het Overijsselse Dalfsen ontmoet culinair expert Alain Caron tuinder Eef Stel. Eef komt uit een echte tuindersfamilie en is de vierde generatie die hiermee zijn brood verdient.

  5. Recept
    4.75
    Stilstaand beeld van Indische jackfruit stoof met chayote-salade met frispittige dressing & witte rijst
    3 april 2019

    Indische jackfruit stoof met chayote-salade met frispittige dressing & witte rijst

    Culinair schrijver Nadia Zerouali gaat koken met een heel bijzondere vrucht: de jackfruit. Deze exotische vrucht groeit in landen als Thailand en Maleisië en is de grootste boomvrucht ter wereld.

  6. Huis & Interieur
    Stilstaand beeld van Rentenierswoning Warffum
    11 mei 2017

    Rentenierswoning Warffum

    Ingrid Oyevaar verhuisde van Amsterdam naar Warffum. Hier woont zij nu in een voormalige rentenierswoning.

  7. Recept
    4.151515
    Stilstaand beeld van Geroosterde beschuitbol met beleg
    4 maart 2019

    Geroosterde beschuitbol met beleg

    Voor alle carnavalsvierders maakt chef-kok Ramon Brugman vandaag iets dat zó lekker is na een avondje doorzakken, een geroosterde beschuitbol met onder andere een gepocheerd eitje.

  8. Recept
    3.857145
    Stilstaand beeld van Fetteh met kikkererwten
    29 november 2017

    Fetteh met kikkererwten

    Nadia is altijd op zoek naar verrassende ingrediënten, naar mooie bereidingswijzen, naar nieuwe recepturen. En dat brengt haar ook in Utrecht. Met de hummus van Remco en Julia maakt Nadia een eigen variant.

Pagina's