13 mei 2017

Stilstaand beeld van uitzending op 13 mei 2017

Met: Vlakbij de Belgische grens in Brabant wonen Ton van Wijtvliet en Huub Mertens in een prachtig gerenoveerde boerderij uit 1890. Met veel liefde is het huis gerenoveerd in authentieke stijl, waarbij aan elk detail is gedacht. Zo is bijvoorbeeld de keuken in oude stijl hersteld. Hiervoor heeft Ton foto's gemaakt van een authentieke keuken uit een museum en deze precies nagebouwd. Met een verbluffend eindresultaat! Vanuit het huis hebben de heren een prachtig uitzicht op de door Ton ontworpen en aangelegde tuin.

Als opgeleid patissier vindt Ramon het heerlijk om een mooie taart te bakken. Hij maakt een échte Hollandse ouderwetse slagroomtaart, om je vingers bij af te likken.

Op Heerlijkheid Leur vlakbij het Gelderse Wijchen verblijven bijzondere Schotse runderen: de Aberdeen Angus. Otto van Verschuer leidt chef-kok Alain Caron rond op het landgoed dat al sinds 1748 in de familie is. Eén dag per jaar is voor de runderen én de beheerder heel speciaal. De runderen gaan dan over de weg naar een andere wei. Alain mag helpen bij deze unieke gebeurtenis. Als dank bereidt Alain voor Otto en Liesbeth een heerlijke maaltijd.

Dat onze vogelaar Camilla Dreef een zwak heeft voor de lepelaar is al bekend. Op dit moment hebben deze bijzondere vogels met hun kenmerkende snavel nestjes. In het broedseizoen mag je natuurlijk niet zomaar overal komen, maar Camilla hoopt dat ze tóch ergens terecht kan om deze bijzondere kuikentjes te zien!

Ook leuk om te kijken

  1. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Het Chinees Nieuwjaar
    25 januari 2017

    Het Chinees Nieuwjaar

    Alain bereidt zich voor op het Chinees Nieuwjaar, dit jaar op 28 januari. Alain staat in de keuken bij de Chinese meesterchef Hu Shao Ting.

  2. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Chocolade van ver
    15 september 2017

    Chocolade van ver

    De meest duurzame manier van goederentransport is zonder twijfel door gebruik te maken van de wind. En dat is precies wat de bemanning van vrachtzeilschip Tres Hombres doet.

  3. Recept
    4.23077
    Stilstaand beeld van Sticky chicken
    7 maart 2017

    Sticky chicken

    Ramon maakt een betaalbare maaltijd: sticky chicken! Deze plakkerige gekruide kip serveert hij met cajun aardappeltjes en een verse koolsalade.

  4. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Wijntips bij het dessert
    23 december 2016

    Wijntips bij het dessert

    Naast Milton geeft ook sommelier Lendl Mijnhijmer wijntips bij het dessert. Wat drink je daar nou...

  5. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van De vogels van Texel
    15 januari 2018

    De vogels van Texel

    Camilla bezoekt graag de Waddeneilanden, natuurlijk om vogels te kijken. Haar collega, Ruud, woont op Texel en laat Camilla de beste vogelkijkplekken van dit eiland zien.

  6. Wat kun je met...
    Stilstaand beeld van Van stuk leer naar kandelaar
    2 februari 2017

    Van stuk leer naar kandelaar

    Met een klein stukje leer kan je al deze super toffe kandelaren maken. Dus het is weer tijd om...

  7. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Vissen op het Alkmaardermeer
    20 maart 2018

    Vissen op het Alkmaardermeer

    Alain zoekt het water op: hij gaat het Alkmaardermeer op om op snoekbaars te vissen. Alain ontmoet Koen Dil die alles weet van zoetwatervissen. Hij is namelijk al de vijfde generatie in het familiebedrijf uit Akersloot, dat gespecialiseerd is in zoetwatervis.

  8. Recept
    3.23077
    Stilstaand beeld van Gevulde speculaas
    21 november 2016

    Gevulde speculaas

    Sinterklaas is in het land en dat is voor Ramon reden om iets lekkers te bakken: gevulde speculaas.

Pagina's