14 maart 2018

Stilstaand beeld van uitzending op 14 maart 2018

In het dorpje Lunteren bevindt zich op het erf van een boerderij de bijzondere woning van Bertus van den Top en Johan van Oostrum. De jongens wonen hier nu ruim drie jaar in een oude koeien- en varkensstal uit 1966. De buitenkant verraadt dit nog, van binnen is de stal veranderd in een groene jungle. Bertus, groot plantenliefhebber, is daarvoor verantwoordelijk. Hij heeft maar liefst honderd planten in huis gehaald. Bertus en Johan struinen vele kringloopwinkels af en dat is terug te zien in hun interieur: een bonte verzameling van opvallende vintagevondsten.

Culinair expert Alain Caron ontmoet op de Amsterdamse Dappermarkt een oude bekende: Siham Forkhani. Hij kent Siham als deelneemster aan het tv-programma Masterchef van jaren geleden, waarin Alain jurylid was. Na dat culinaire avontuur zegt Siham haar kantoorbaan op en gaat aan de slag als fulltime kok. Ze droomt ervan om een eigen zaak te openen waarin de Arabische keuken op een culinair hoger niveau wordt gebracht en uiteindelijk een ster behaalt. Vandaag kookt ze samen met Alain met Arabische en westerse ingrediënten.

Ook leuk om te kijken

  1. Recept
    4.225805
    Stilstaand beeld van Zaalouk en salade
    3 december 2018

    Zaalouk en salade

    Ramon maakt een heerlijk Marokkaans gerecht; Zaalouk met msemen en salade van granaatappel, pompoen en pompoenzaad. Een heerlijk én betaalbaar gerecht.

  2. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Spraakgestuurd koken met chef-kok Sharon
    4 september 2018

    Spraakgestuurd koken met chef-kok Sharon

    Chef-kok Sharon de Miranda komt tot leven in jouw keuken! Je kunt met Sharon praten via de spraakgestuurde Google Assistent.

  3. Huis & Interieur
    Stilstaand beeld van 18e eeuwse boerderij
    16 februari 2016

    18e eeuwse boerderij

    Al 46 jaar wonen Marcel en Angèle van Riel in hun 18e eeuwse boerderij in Heukelom. Hun...

  4. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Alpaca's
    29 april 2016

    Alpaca's

    Bertha en Jaap runnen een boerderij in de provincie Drenthe. Tot nu toe klinkt dat heel...

  5. Recept
    4.342855
    Stilstaand beeld van Kruidnoten cheesecake
    4 december 2018

    Kruidnoten cheesecake

    Het heerlijk avondje is bijna gekomen. Daar hoort ook een heerlijke lekkernij bij. Sharon maat een kruidnoten-cheesecake met aardbeiensaus. Daarbij serveert ze witte chocolademelk.

  6. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Slangen in Nederland?
    19 november 2015

    Slangen in Nederland?

    Wist je dat er in Nederland heel veel ringslangen leven? Ze houden van stilte en rust op donkere en natte plekken. Zoals het Kuinderbos in de Noordoostpolder.

  7. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Herfst en cultuur volkstuinen Almere
    10 december 2018

    Herfst en cultuur volkstuinen Almere

    In het volkstuinencomplex van Ron in Almere vind je meer dan 350 indoor-tuintjes. Ron is trots op de variatie die te zien is in de tuintjes. Niks moet en alles mag.

  8. Recept
    3.977275
    Stilstaand beeld van Banaan havermoutmuffins & maïzenakoekjes
    18 september 2018

    Banaan havermoutmuffins & maïzenakoekjes

    Sharon maakt overheerlijke muffins van banaan, havermout en ahornsiroop. Daarnaast maakt ze ook een echte lekkernij uit haar jeugd, Surinaamse maïzena koekjes.

Pagina's