14 mei 2018

Toen Wybe van der Velde zag dat één van de laatst overgebleven paalwoningen in het dorp Loosdrecht te koop stond, waren hij en zijn vrouw Eveline gelijk verkocht. Zij wonen nu op en aan het water en vinden het heerlijk om elke dag te leven met de elementen water en wind. De beperkte ruimte van de woning vraagt veel vindingrijkheid in hun interieur. Dit geldt zeker voor de opbergruimte, waar ze de meest creatieve oplossingen voor hebben gevonden. Wybe en Eveline genieten elke dag enorm van het wonen aan het water. Ze springen zo het water in, als het maar even achttien graden is, gaan ze elke dag zwemmen.
Chef-kok Sharon de Miranda maakt een snel te bereiden heerlijke maaltijd: kikkererwtenpuree met groene asperges, gegrilde kipfilet en fetakaas.
De Hortus Nijmegen is bijna 50 jaar geleden opgericht door de universiteit en is al jaren een prachtige plek waar studenten en bezoekers van kunnen genieten. In het voorjaar staat de botanische tuin vol bloeiers; een wit tapijt van bosanemonen, bloesem aan de bomen en bijzondere planten zoals Wildemanskruid en Muizenoortjes. Hortulanus Bas kent de landschapstuin al uit zijn studententijd en zorgt met veel passie voor de bijzondere plek.
Ook leuk om te kijken
- Recept10 november 2015
Eetbare bloemen
Alain ontmoet fooddesigner Katja Gruijters. En maakt een mooi gerechtje met eetbare bloemen.
- Recept20 juni 2017
Bladerdeeg met roomkaas en honing
''Laat op de avond rond middernacht neem ik even een momentje voor mezelf.'' Gedurende de ramadan...
- Recept25 maart 2016
Flensjes met citrusfruit en Limoncello
Alain wil alles weten van de limoncello die gemaakt wordt in Friesland. Hij maakt hier een lekker gerechtje bij.
- Recept12 oktober 2017
Cheesecake met bosvruchten
Ramon heeft zin in wat lekkers. Geen maaltijd vandaag, maar een een gebakken cheesecake! Het gebak wordt afgewerkt met bosvruchten zoals frambozen, blauwe bessen en bramen.
- Recept13 december 2018
Spätzle met Hongaarse kip
Ramon maakt Spätzle; deegsliertjes die vergelijkbaar zijn met pasta en noedels. Daarbij maakt hij Hongaarse kip in roomsaus en een koolsalade met kummel.
- Eten & Drinken27 november 2015
Bier proeven in België
In het mijngebied bij Genk (Belgie) ontmoet bierexpert Fiona de Lange Henriette Waal, die daar met haar mobiele brouwerij bier maakt.
- Eten & Drinken30 september 2016
Japanse matcha ceremonie
Alain dompelt zich met theesommelier Kiona Malinka onder in thee.
- Huis & Interieur28 februari 2017
Orde op zolder
De zolder van Miranda is een rommeltje en straalt geen gezelligheid uit. Een uitdaging voor Francine om hier verandering in aan te brengen!
Laat je reactie achter