16 december 2016

Stilstaand beeld van uitzending op 16 december 2016

Met: In het bosrijke Beekbergen wonen Hanny en Anton Schouten in hun futuristische huis dat van alle gemakken is voorzien en afwijkt van alle tradities. Het zwembad bevindt zich hier niet in de kelder maar op de bovenverdieping, waarvoor een speciale constructie is gemaakt om dit zwaargewicht te kunnen dragen.

In Knokke runt de beroemde Vlaamse cocktailfamilie Van Ongevalle een bar op een bijna geheime locatie. De leden van de familie hebben allemaal zo hun cocktailspecialiteit en ze wonnen al veel prijzen. Culinair expert Alain Caron komt proeven en maakt een gerecht dat bij de cocktails past.

Marieke is in De Maashorst, het grootste natuurgebied van Noord-Brabant. Doordat steeds meer mensen hier in de middeleeuwen kwamen wonen, werden bossen gekapt voor huizen en veranderde het landschap in stuifduinen. Nu worden hier bijzondere grazers ingezet om het gebied te herstellen. Marieke laat ze zien: De tauros, de exmoorpony en de wisent; allemaal zeer imposante dieren.

Ook leuk om te kijken

  1. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Frisdrank geïnspireerd op Japan
    20 oktober 2017

    Frisdrank geïnspireerd op Japan

    Alain ontmoet in Amsterdam Camille Parthesius die half Nederlands half Frans is. Zij ontwikkelt een nieuw soort frisdrank. En die is dan weer geïnspireerd op Japan.

  2. Recept
    4.153845
    Stilstaand beeld van Gehaktbal met brood
    29 maart 2019

    Gehaktbal met brood

    Chef-kok Léon Mazairac en sommelier Lendl Mijnhijmer zijn in Utrecht op een industriële plek waar biersommelier Eric Odenwald zijn brouwerij heeft gevestigd. Leon maakt een heerlijk Utrechtse bal en Lendl gaat proeven.

  3. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Nederlandse wijn
    30 oktober 2015

    Nederlandse wijn

    Ook in ons land wordt wijn geproduceerd. Chef-kok en vinoloog Bas van Baaren bezoekt een Zeeuwse wijnhoeve op Schouwen-Duiveland.

  4. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Zoutwater moeras op Terschelling
    4 februari 2016

    Zoutwater moeras op Terschelling

    Marieke is op Terschelling. Een collega neemt haar mee naar de Boschplaat. Deze voormalige losse zandplaat is in 80 jaar een kwelder geworden: een zoutwater moeras.

  5. Recept
    4.256635
    Stilstaand beeld van Schwarzwälder kirschtorte
    31 januari 2019

    Schwarzwälder kirschtorte

    Chef-kok Ramon Brugman haalt de wintersport iets dichterbij: hij maakt een Schwarzwälder Kirschtorte oftewel een kersentaart uit het Zwarte Woud.

  6. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Servetten vouwen
    23 december 2016

    Servetten vouwen

    Milton laat je zien op welke manier je het best je servetten kan vouwen. Eenvoudig, strak of...

  7. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van De rollade van Kees
    28 december 2016

    De rollade van Kees

    Kees heeft een rollade voor op de barbecue gemaakt met zijn eigen kruidenmengsel. Alain gebruik...

  8. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Sambal Bert
    16 november 2016

    Sambal Bert

    Alain heeft een pittig dagje. hij ontmoet Bert, die zelf sambal maakt. Deze wordt inmiddels lokaal verkocht, Alain proeft ook!

Pagina's