17 november 2017

Chef-kok Leon Mazairac en sommelier Lendl Mijnhijmer zijn in de Achterhoek in het pittoreske plaatsje Woold. Hier maken Carla en Ronald Mullié hun eigen likorette, likeur met een alcoholpercentage onder de 15%. Léon kookt met Ronald uit diens eigen moestuin, terwijl sommelier Lendl zelf drank gaat maken onder leiding van Carla. Dit alles komt uiteraard samen in een smakelijk gerecht.
Vivian en Bert wonen in het centrum van Amsterdam in een 'huis vol grapjes'. In hun huurhuis, dat een monument is, moeten ze de muren wit laten. Maar met hun grote verzameling beeldjes, poppetjes, lampen, speelgoed, meubels en kleden brengen ze veel kleur in het interieur. In hun verzamelaarshuis staan en hangen de meest bijzondere lampen, en ook de kast in de vorm van een varken is een absolute eyecatcher.
Ook leuk om te kijken
- Tuin & Natuur11 januari 2017
Troosteloze tuin opknappen
Floor en Remko wonen in Utrecht en weten niet wat ze met hun troosteloze achtertuin aan moeten. Martin helpt het stel op weg!
- Huis & Interieur25 januari 2016
Van meelfabriek tot mega huis
In deze verlaten meelfabriek van 800 m2 kan Frank met zijn gezin binnenshuis fietsen, voetballen, baantjes trekken in een verwarmd zwembad. Wat een droomhuis!
- Wat kun je met...21 december 2016
Upcycle kerstballen
Leuk voor in de kerstboom. Maak je eigen kerstballen met kerstgroen.
- Eten & Drinken19 januari 2018
Wintergroenten
Leon bezoekt in Culemborg stadsboerderij Caetshage. Op deze zorgboerderij worden onder andere op een duurzame manier groenten geteeld.
- Eten & Drinken27 januari 2017
Sapkar en -bar
Marjolein en Luuk hebben samen een sapkar en -bar. Alain laat zich bij hen verrassen door vitamines en mineralen in verschillende mixen!
- Eten & Drinken10 maart 2017
Othmar bier
Léon gaat naar Ootmarsum in Twente. Hier hebben de zwagers Dirk Heupink en Bart Nijhuis van hun hobby hun werk gemaakt. Ze zijn bierbrouwers en trots op hun unieke brouwerij.
- Recept18 oktober 2017
Salade van artisjokken en zalm
Alain maakt met de artisjokken die hij plukt van Nederlandse bodem een heerlijke gerecht. Een salade met zalm, lamsoor, kool en natuurlijk artisjokken.
- Recept8 maart 2018
Cracker met pompoenpitten & lijnzaad
Nadia is bij Harry Schonewille, hij is een kaaskeurder en maakt ambachtelijk kaas. De kazen liggen opgeslagen in een kloostergang. Nadia maakt een heerlijke cracker met zaden voor bij de stukjes kaas.
Laat je reactie achter