18 april 2018

Stilstaand beeld van uitzending op 18 april 2018

Wie kent 'm niet? De klassieke, Franse hartige taart met romige kaas en spek: de quiche lorraine. Ramon laat je zien hoe je de bodem maakt én hij maakt er een bijpassend Frans gerechtje naast. Voor de Franse cuisine hoef je dus niet naar een duur restaurant.

Na hun huwelijk besloten Liesette en haar man Pierre een huis te bouwen op de plek waar het huis van Pierre's moeder heeft gestaan, in het Brabantse Haps. Na een vakantie in Zweden besluiten ze dat hun nieuwe woning van hout moet worden. Met dezelfde Zweedse, stoere uitstraling en warme sfeer zoals ze die op hun vakantieadres tegenkwamen. Met als extra een rieten kap erop, want dat was de grote wens van Pierre. Ook de kippen moesten eraan geloven. Zij hebben eveneens een Zweeds kippenhok.

In de oude vestingstad Weesp ligt de Theetuin, omringd door een historische wal en statige oude bomen. Deze tuin bestaat al meer dan dertig jaar en is een begrip in de tuinwereld. Jacqueline van der Kloet maakte deze groene oase bekend in binnen-en buitenland. Hoogtepunt is nu het voorjaar, wanneer alle bloembollen de tuin in prachtige kleuren zetten.

Ook leuk om te kijken

  1. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Jenever volgens oorspronkelijk recept
    23 september 2016

    Jenever volgens oorspronkelijk recept

    Leon gaat langs bij Christiaan Pfeiffer. Hij ontwikkelde een jenever volgens oorspronkelijk recept uit 1630.

  2. Recept
    2.857145
    Stilstaand beeld van Rijstnoedelsalade met tempura gamba's
    8 november 2016

    Rijstnoedelsalade met tempura gamba's

    Ramon maakt een snelle maaltijd met rijstnoedelsalade, tempura gamba's en pittige dip.

  3. Recept
    3.166665
    Stilstaand beeld van Indonesisch gerecht: gado gado
    4 februari 2016

    Indonesisch gerecht: gado gado

    Chef-kok Ramon Brugman maakt een heerlijk en betaalbaar Indonesisch groentegerecht met zelfgemaakte pindasaus: Gado Gado.

  4. Recept
    1
    Stilstaand beeld van Pulletjebier van schaaldieren
    10 maart 2017

    Pulletjebier van schaaldieren

    Leon maakt bij bierbrouwers Dirk en Bart een bijzonder gerecht. Hij gebruikt een van de biertjes van de mannen en hij serveert het op een aparte manier.

  5. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Van koffieboer tot kopje koffie
    7 februari 2018

    Van koffieboer tot kopje koffie

    In Eindhoven ontmoet culinair expert Alain Caron een bevlogen koffiebrander: Arjan van der Hoek. Arjan is verslaafd geraakt aan koffie.

  6. Huis & Interieur
    Stilstaand beeld van Wonen in een klaslokaal
    7 december 2016

    Wonen in een klaslokaal

    In Amsterdam woont Belia samen met haar gezin in een voormalige school. In het hoge klaslokaal kozen zij bewust voor een open ruimte.

  7. Recept
    4
    Stilstaand beeld van Orzo met kip
    23 november 2017

    Orzo met kip

    Sharon kookt met orzo, een gedroogde pastasoort. Ze doet er kip bij, gemarineerd in knoflook/citroen en tijm met perzik, basilicum en cashewnoten.

  8. Recept
    4.4
    Stilstaand beeld van Sabayon met likeur
    2 maart 2018

    Sabayon met likeur

    In Amsterdam is een distilleerderij waar drie vrouwen aan het roer staan. Er worden tientallen bijzondere dranken op ambachtelijke manier gedestilleerd. Boterbabbelaar-likeur, Haags Hopje, chocolademarsepein of oud-Hollandse dranken, je kunt er van alles krijgen.

Pagina's