18 oktober 2017

Stilstaand beeld van uitzending op 18 oktober 2017

Op de plek van een voormalig kasteeltje in Ridderkerk bouwt de Rotterdamse adellijke familie Groeninx van Zoelen in de achttiende eeuw hun 'Huys ten Donck'. Het landhuis, dat bedoeld is als ontvangstgebouw, is met zijn imposante tuinen uitgegroeid tot een rijksmonument. Hoewel de buitenplaats nooit bedoeld is om in te wonen, doet nazaat Catharina Groeninx van Zoelen dat vandaag de dag met haar gezin. Vanuit haar liefde voor deze plek houdt ze niet alleen haar familiegeschiedenis levend, maar ook een stukje vaderlandse historie.

In het Overijsselse Raalte ontmoet culinair expert Alain Caron Jan Overesch op zijn ecologische landbouwbedrijf. Hij is een van de weinige telers in ons land die artisjokken teelt. En de oogst is net in volle gang. Als Fransman kent Alain de artisjok natuurlijk uit de Franse keuken, maar vandaag kookt hij met de Nederlandse artisjok.

Laat je reactie achter

Ook leuk om te kijken

  1. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Hopscheuten
    1 april 2016

    Hopscheuten

    Chef-kok Léon Mazairac en sommelier Milton Verseput leren alles over de duurste groente ter...

  2. Recept
    3.75
    Stilstaand beeld van Geflambeerde warme appeltaartjes
    27 december 2016

    Geflambeerde warme appeltaartjes

    Ramon maakt heerlijke geflambeerde warme appeltaartjes. Deze zijn ook heerlijk om later deze week op oudejaarsdag op tafel te zetten.

  3. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Moestuinieren in de stad
    23 oktober 2015

    Moestuinieren in de stad

    Moestuinieren kan ook midden in de stad! En het dient meer doelen dan alleen groenten verbouwen. In Amsterdam verbouwen ze bijvoorbeeld eten voor de voedselbank.

  4. Recept
    3.75
    14 juni 2017

    Fatiha’s Chebakia (honingkoekjes)

    “Als de zon onder is, drink ik als eerste koude melk met dadels, dat is een soort blusmoment.”...

  5. Recept
    3
    Stilstaand beeld van Kaaskroketten met gefrituurde uien
    20 januari 2016

    Kaaskroketten met gefrituurde uien

    Maak zelf kaaskrotten! Alain laat je ook zien hoe je een garnituur maakt van gefrituurde uien.

  6. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Slow Escargots
    1 februari 2017

    Slow Escargots

    Léon is in het dorpje Niewaal in de Bommelerwaard. Hij bezoekt gepassioneerd slakkenkweker Lennard, die met veel geduld op biologische wijze Petit Gris en Gros Gris-slakken kweekt.

  7. Huis & Interieur
    Stilstaand beeld van Stoomwasserij de IJsselstroom
    30 december 2016

    Stoomwasserij de IJsselstroom

    In de uiterwaarden bij Zutphen staat een oude stoomwasserij, genaamd De IJsselstroom.Tijdens de verbouwing zijn ze achter steeds meer bijzonderheden gekomen.

  8. Recept
    1
    Stilstaand beeld van Dessertsoep
    11 maart 2016

    Dessertsoep

    Alain wordt meegenomen in de wereld vna de Latte Art. Hij maakt hier een dessertsoepje bij.

Pagina's