19 april 2018

Stilstaand beeld van uitzending op 19 april 2018

Culinair schrijver Nadia Zerouali leert hoe zij zelf de vleesvervanger tempeh kan maken van Hollandse bonen. In Amsterdam gunt Sasker Scheerder haar een kijkje in dit wonderlijke proces tussen zwam en peulvruchten. En hij laat zien dat er veel mogelijk is met tempeh.

Astrid en Chris wonen bijna tien jaar in Sprang-Capelle, in een prachtige boerderij. Dat was bij de koop wel anders. Toen stonden ze tot aan hun knieën in de modder, het dak van de boerderij lekte en er stonden overal pannetjes om het regenwater op te vangen. Toch schrikte het ze niet af, ze hebben het hele pand grondig aangepakt. Met landelijke meubels, tweedehandsspullen en karakteristieke woonaccessoires creëerden ze een warme sfeer. De hoge plafonds versterken het ruimtelijke gevoel. Een heerlijk huis, voor het hele gezin.

Laat je reactie achter

Ook leuk om te kijken

  1. Wat kun je met...
    Stilstaand beeld van Van onderzetter naar bloemenstandaard
    25 januari 2017

    Van onderzetter naar bloemenstandaard

    Oude onderzetters en een vaas. Dat is het enige wat je nodig hebt. En natuurlijk bloemen. Met een...

  2. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Oesterzwammen op koffiedik
    5 oktober 2015

    Oesterzwammen op koffiedik

    In het voormalig zwembad Tropicana kweekt Siemen Cox oesterzwammen op koffiedik. Chef-kok Alain Caron nam een kijkje tussen de glijbanen.

  3. Huis & Interieur
    Stilstaand beeld van Landgoed Pabema
    18 februari 2016

    Landgoed Pabema

    In Zuidhorn, midden op het Groningse platteland, ligt het landgoed Pabema. Een kop-hals...

  4. Recept
    4.22222
    Stilstaand beeld van Antilliaanse pastechi en kerriesoep
    1 mei 2018

    Antilliaanse pastechi en kerriesoep

    Sharon maakt een snack die op de Antillen populair is; pastechi. Het is een deegbroodje, gebakken in olie en gevuld met kaas, tonijn, gehakt of kip. Met een groene smoothie én een kruidig kerriesoepje.

  5. Recept
    1
    Stilstaand beeld van Zoetzure garniture aigre doux met groene jenever paté
    14 oktober 2015

    Zoetzure garniture aigre doux met groene jenever paté

    Paté voor de fijnproevers! Bekijk het recept van de zoetzure garniture aigre doux.

  6. Recept
    4
    Stilstaand beeld van Fruitsalade met kombucha
    14 februari 2018

    Fruitsalade met kombucha

    Alain bevindt zich vandaag in Zaandam. Op een industriële locatie hebben Charlotte en Tom hun Kombucha-brouwerij. Met de kombucha maakt Alain een heerlijk gerechtje.

  7. Recept
    3.4
    Stilstaand beeld van Chili con carne
    31 januari 2017

    Chili con carne

    Sharon maakt iets lekkers voor koude dagen: Chili con carne met een champignonsalade.

  8. Recept
    1
    Stilstaand beeld van Geblakerde groenten met sleedoornjam
    16 november 2017

    Geblakerde groenten met sleedoornjam

    Nadia gaat wildplukken met 'bosbaas' Edwin Cornelissen. Met sleedoornbes, look-zonder-look, teunisbloem, nagelkruid en judasoor kan je van alles koken. Nadia maakt met de oogst een mooie herfstsalade.

Pagina's