19 december 2017

Stilstaand beeld van uitzending op 19 december 2017

In de week voor kerst maken alle koks van BinnensteBuiten één gang voor het BinnensteBuiten kerstmenu. De gangen zijn ook los te maken, maar vormen samen een mooi diner. Kies er dus van wat je lekker vindt of maak het allemaal. Chef-kok Leon Mazairac maakt zijn heerlijke voorgerecht met vis, op locatie bij de oesterputten in Zeeland. Hij kiest voor zijn gerecht uit vissen die als bijvangst aan land zijn gebracht. De vissen plukt hij voor een tartaar en serveert er een heerlijke oestermayonaise bij.

In één van de Friese elf steden, Workum, staat het eeuwenoude Sleeswijckhuys. Het pand heeft lang dienst gedaan als koetshuis en de laatste jaren heeft het Jopie Huismanmuseum er ingezeten. Maar het monument is helemaal gerestaureerd en teruggebracht in de oorspronkelijke staat van woonhuis. En nu zijn Martje Roemers en Marlo Kruithoff sinds anderhalf jaar de gelukkige bewoners. Als oud-eilandbewoners ademt hun inrichting nog steeds een eilandsfeer. Met kerst maakt Martje veel van de kerstversiering zelf, elk jaar met een ander thema. Als alternatieve kerstboom heeft ze dit jaar vooral veel (rendier)geweien op de kop getikt, waarmee ze op haar eigen manier een fijne kerstsfeer heeft gecreëerd.

Laat je reactie achter

Ook leuk om te kijken

  1. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Eau de vie van afgekeurd fruit
    29 december 2017

    Eau de vie van afgekeurd fruit

    Leon Mazairac en Lendl ontmoeten in Stevensbeek een hele jonge distilleerder. Leon van Welie is 23 jaar oud en maakt zelf eau de vie en likeur van afgekeurd fruit uit de boomgaard van zijn ouders.

  2. Huis & Interieur
    Stilstaand beeld van Van bungalow naar droomhuis
    5 mei 2017

    Van bungalow naar droomhuis

    Na jarenlang in Engeland te hebben gewoond, vinden Albert en Sandra in Apeldoorn twee bungalows naast elkaar te koop staan. Ze besluiten beide te kopen en te verbouwen.

  3. Recept
    3.4
    Stilstaand beeld van Pasta met kokkels
    18 mei 2016

    Pasta met kokkels

    Met verse vangst uit de Waddenzee maakt Alain een mooi gerecht: pasta met kokkels.

  4. Recept
    2.666665
    Stilstaand beeld van Oesters bereid op drie manieren
    18 december 2015

    Oesters bereid op drie manieren

    Leon laat zien hoe je op drie manieren oesters bereidt.

  5. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Fooddesign voor de kerst
    8 december 2017

    Fooddesign voor de kerst

    Alain en Lendl ontmoeten fooddesigners Jennifer Foster en Lianne Koster. De dames geloven dat eten meer is dan een primaire levensbehoefte. Want eten doe je allereerst: met je ogen.

  6. Recept
    1
    Stilstaand beeld van Lamskoteletten
    6 april 2016

    Lamskoteletten

    Alain maakt een lekker gerecht met lamskoteletten.

  7. Recept
    3
    Stilstaand beeld van Runderstoof met cranberries & laurier
    11 januari 2017

    Runderstoof met cranberries & laurier

    Op de biologische cranberry boerderij kookt hij voor de gepassioneerde boeren een runderstoof met cranberries en laurier.

  8. Recept
    3.88889
    Stilstaand beeld van Vegetarische samosa
    14 november 2017

    Vegetarische samosa

    Als Ramon zegt aardappel, kerrie, komijn, gember en verse koriander, dan roept iedereen natuurlijk: Indiaas! Hij maakt samosa: driehoekig gevouwen gevulde deeghapjes.

Pagina's