19 oktober 2017

Stilstaand beeld van uitzending op 19 oktober 2017

In Oost-Europa, het Midden-Oosten en in Turkije is het een populaire zoetigheid: baklava. Laagjes deeg gevuld met nootjes en kruiden worden gebakken en daarna gedrenkt in siroop. Ahmed Can is directeur van een patisserie en café in Amsterdam waar echte baklava wordt gemaakt. Culinair schrijver Nadia Zerouali mag meehelpen en maakt natuurlijk een heerlijk gerecht met de baklava.

In Harskamp op de Veluwe bevindt zich een botanische tuin waar ook nog eens veel dieren in leven. Deze Passiflorahoeve is het thuis van Piet Moerman. Piet is oorspronkelijk loodgieter maar komt in een diep dal terecht. Zijn weg daaruit vindt hij door zijn passie voor planten en dieren te combineren met het helpen van mensen. Ieder jaar laat hij nu tienduizenden bezoekers genieten van de passiebloemen, fuchsia's, vlinders en nog veel meer.

Ook leuk om te kijken

  1. Huis & Interieur
    Stilstaand beeld van Voormalige boterfabriek
    2 januari 2018

    Voormalige boterfabriek

    In het Limburgse vestingstadje Stevensweert staat een voormalige boterfabriek uit 1910. De balustrade voor het pand heeft nog steeds ronde hoekjes op de plekken waar de melkbussen vroeger overheen rolden.

  2. Recept
    5
    Stilstaand beeld van Gevulde tomaat met zeekraal
    12 september 2018

    Gevulde tomaat met zeekraal

    Alain gebruikt verse en zelfgeoogste zeekraal voor een heerlijk recept. Hij maakt gevulde tomaten met onder andere doperwten, courgette en natuurlijk de zeekraal.

  3. Huis & Interieur
    Stilstaand beeld van Hergebruikt interieur
    19 april 2017

    Hergebruikt interieur

    Leonie en Rogier wonen in Haarlem. Leonie is altijd bezig om op een creatieve, betaalbare manieren een sfeervol interieur te laten ontstaan.

  4. Huis & Interieur
    Stilstaand beeld van Boerderij in Doesburg
    17 januari 2017

    Boerderij in Doesburg

    In één van de laatste boerderijen in het vestingstadje Doesburg wonen Jo-Anne en Harm-Jan met hun dochter Cathelijne.

  5. Recept
    4.064515
    Stilstaand beeld van Geglaceerde chocoladegebakjes
    20 februari 2018

    Geglaceerde chocoladegebakjes

    Ramon leeft zich vandaag uit met het maken van geglaceerde chocoladegebakjes, die hij decoreert met verse vijgen. Heerlijk als toetje of als snoeperij bij de koffie of een high tea.

  6. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Op safari in Nederland
    5 oktober 2015

    Op safari in Nederland

    Boswachter Marieke Schatteleijn neemt je mee op safari door de wonderlijke Nederlandse natuur. Weet jij bijvoorbeeld wat een wisent is?

  7. Recept
    4.25
    23 mei 2017

    Harira en dadels uit de oven

    ''Ik maak een gerecht dat ik heerlijk vind maar waarmee ik ook anderen kan inspireren.''...

  8. Wat kun je met...
    Stilstaand beeld van Upcycle wit servies
    16 februari 2017

    Upcycle wit servies

    Tover nu je saaie witte servies om tot een hip en stijlvol servies. En daar hoef je helemaal niet...

Pagina's