19 september 2018

Stilstaand beeld van uitzending op 19 september 2018

Culinair expert Alain Caron ontmoet in Eindhoven een bijzondere ijsmaker. Björn Cocu maakt namelijk niet zomaar ijs. Zijn passie is het om de meest gastronomische ijssmaken te creëren. Alain daagt hem uit om een nieuwe smaak te maken en maakt uiteraard een verrassend gerecht met Björns product.

Tuinspecialist Martin Stuger is in Hoogeveen, waar hij een tuinklus aanpakt in een logeerhuis. In dit huis komen kinderen die iets extra's nodig hebben. Zij komen hier na school of na hun dagbehandeling. Helaas nodigt de grote achtertuin niet uit tot lekker spelen, want er is voornamelijk steen te vinden. Medewerkers en ouders doen daarom een beroep op Martin om de tuin te veranderen in een prachtige belevingstuin. Het is een grote klus die hem dit keer maar liefst twee dagen kost.

Ook leuk om te kijken

  1. Recept
    4.75
    Stilstaand beeld van Bittere borrelsalade
    9 november 2018

    Bittere borrelsalade

    Leon en Lendl zijn bij een bierbrouwerij in Nijmegen. Leon maakt een bittere salade en Lendl zoekt daar samen met bierbrouwer Mattias een passend biertje bij.

  2. Recept
    4
    Stilstaand beeld van Kip met een romige biersaus
    6 oktober 2017

    Kip met een romige biersaus

    Samen leven, samen delen, samen brouwen. Dat is wat Martijn, Johannes en Thomas doen. Alain maakt een heerlijk gerecht met het Kloosterbier.

  3. Recept
    3.375
    Stilstaand beeld van Plantaardige appeltaart
    8 februari 2017

    Plantaardige appeltaart

    Alain Caron laat zich verrassen door lekkere plantaardige taartjes, zonder geraffineerde suikers en gluten. En zelf maakt hij een plantaardige appeltaart.

  4. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Natuurlijke grasmaaiers
    25 januari 2016

    Natuurlijke grasmaaiers

    Van slager tot ecologisch natuurbeheerder. Jasper beheert kuddes die ingezet worden als grasmaaiers. Hij heeft bijzondere rassen zoals witrikken, blaarkoppen en een hert!

  5. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Jersey stierkalfjes
    20 oktober 2016

    Jersey stierkalfjes

    Alain is bij Jacob en Linda en hun bijzondere jerseystiertjes. Met het vlees van de stieren maakt hij een heerlijk gerecht.

  6. Huis & Interieur
    Stilstaand beeld van Kasteel Sterkenburg
    5 oktober 2016

    Kasteel Sterkenburg

    Bij Driebergen ligt een van de oudste kastelen van Nederland, ridderhofstad Sterkenburg.

  7. Recept
    3
    Stilstaand beeld van Bieten met dressing van sojasaus
    20 april 2018

    Bieten met dressing van sojasaus

    Alain Caron is op iets bijzonders gestuit: sojasaus. Niet uit het verre oosten, maar gewoon uit de Hoekse Waard. Alain Caron kookt iets waar deze saus heel goed bij past, en nee, het is geen sushi.

  8. Recept
    3.625
    Stilstaand beeld van Tempura van wilde wadschelpen
    16 februari 2018

    Tempura van wilde wadschelpen

    Leon is op Ameland, waar Hendrik Oud hem meeneemt het wad op. Daar vissen ze handmatig de oesters, mosselen en kokkels uit de bodem. Hier maakt hij een lekker gerecht mee.

Pagina's