2 mei 2019

Stilstaand beeld van uitzending op 2 mei 2019

Op een prachtige bosrijke locatie in Tilburg staat het pas gebouwde duurzame huis van Nathalie en Joris. Toen een mooie kavel vrijkwam, konden zij eindelijk hun langgekoesterde droom ooit een eigen huis te bouwen laten uitkomen. Het huis is zeer duurzaam gebouwd. Zo heeft Joris bijvoorbeeld om de buitenkant van zijn huis te beschermen grenen planken gebruikt met een ecologische schimmelcoating. Super onderhoudsvriendelijk, je hoeft er niets meer aan te doen! Chef-kok Ramon Brugman maakt iets waar sommige vegetariërs nachtmerries van hebben, zo lekker. De Vlamingen hebben het in ieder zichzelf respecterend restaurant op de kaart gezet. En dat kan dus ook gewoon in eigen keuken: een frietje stoofvlees... Zet de borden maar vast klaar. Aan de buitenkant van het dorp Oostkapelle in Zeeland, vlakbij de zee, hebben Thea en Dirk een kleurrijke ecologische cottagetuin. De tuin ligt achter hun huis, een voormalig boerderijtje. Het oogt heel natuurlijk met terrassen vol bloemen, kronkelpaadjes en brede borders. Het is een tuin waar je in rond kunt dwalen. In het voorjaar bloeien er honderden tulpen en narcissen in allerlei kleuren; van wit naar zachtgeel tot donkerpaars. Van Kievitsbloemen tot Fluitekruid: alles heeft een functie.

Ook leuk om te kijken

  1. Recept
    3.09091
    Stilstaand beeld van In verveine gestoofde rabarber met kokosroom
    17 mei 2018

    In verveine gestoofde rabarber met kokosroom

    Nadia is in Heemskerk bij Jaap en Marcel, vader en zoon. Rabarber nu hetgeen waar zij hun ziel en zaligheid in leggen. Daar maakt Nadia een lekker en kleurrijk gerecht van.

  2. Recept
    4.27215
    Stilstaand beeld van Souvlaki met Griekse rijst
    22 oktober 2018

    Souvlaki met Griekse rijst

    Ramon zet een snelle maaltijd op tafel. Hij maakt souvlaki met kip en Griekse rijst met daarbij een tomatensalade die rijk is aan smaak en uiteraard tzatziki.

  3. Recept
    3.972975
    Stilstaand beeld van Knolselderijpuree met sucuk
    17 oktober 2017

    Knolselderijpuree met sucuk

    Sharon maakt een verrassende puree: van knolselderij. Daarbij bakt ze ook sucuk, een droge, gekruide worst. Deze worst wordt vaak in de Turkse keuken gebruikt.

  4. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Verrassingstuin
    24 februari 2016

    Verrassingstuin

    Gerard vindt dat zijn zorgzame dochter Joline een mooie tuin verdient. Joline reist veel, en...

  5. Huis & Interieur
    Stilstaand beeld van Oude muziekschool
    9 oktober 2017

    Oude muziekschool

    In Zutphen wonen Jessica Jansen en Martijn de Bondt met hun schapendoes Cas in een voormalige muziekschool uit 1910.

  6. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Pluktuin in de Flevopolder
    12 april 2018

    Pluktuin in de Flevopolder

    Hanneke heeft in december ruim 80.000 bollen in de grond gepland. Nu, in april, is het resultaat oogverblindend. Een veld met ruim 250 verschillende soorten tulpen. Die je zelf kunt plukken.

  7. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Ambachtelijke, traditionele kaas
    12 april 2017

    Ambachtelijke, traditionele kaas

    Hoeve Waterrijk staat op een eiland in de Kagerplassen. Hier wordt door de familie Van der Poel al drie generaties lang kaas gemaakt. Met veel liefde en geduld.

  8. Recept
    3
    Stilstaand beeld van Carpaccio van haring en een jenever mayonaise
    26 februari 2016

    Carpaccio van haring en een jenever mayonaise

    Alain bezoekt de jeneverstad Schiedam. Hij maakt en lekker hapje voor bij de jenever.

Pagina's