20 december 2018

Chef-kok Leon Mazairac neemt het hoofdgerecht van het BinnensteBuiten-kerstmenu voor zijn rekening. Dit keer is dat een volledig vegetarische braadschotel met verschillende groenten, waaronder een grote rode biet. Leon maakt er een feestelijk geheel van. Bij het kerstgerecht hoort natuurlijk een drankje. Sommelier Lendl Mijnhijmer maakt ter plekke een keuze voor de bijpassende wijn, maar denkt ook aan non-alcoholische drank, die het gerecht nóg beter tot zijn recht laat komen. In de week voor Kerst maken alle koks van BinnensteBuiten één gang voor het kerstmenu. De gangen zijn ook los te maken, maar vormen samen een mooi diner. Kies er dus van wat je lekker vindt of maak het allemaal.
In het dorpje Margraten in Limburg wonen Jos en Hannie. Zij hebben een fruitteeltbedrijf waar iets bijzonders groeit op de fruitbomen, namelijk maretakken. De laatste jaren is deze bijzondere 'parasiet' ook in ons land in de mode. De Engelse naam is 'mistletoe' en het garandeert in elk geval dat er wat wordt gezoend met Kerst. Jos probeerde allerlei manieren uit om de maretak te laten groeien op zijn appelbomen, maar niets lukte. In 1992 bleek een van zijn pogingen toch gelukt en daar is hij heel terecht uitzonderlijk trots op.
Ook leuk om te kijken
- Recept15 maart 2018
Pasta Alfredo
Chef-kok Sharon de Miranda gaat voor een snel te bereiden gerecht: pasta Alfredo met krokant gebakken kip en een salade van sperziebonen. En ze serveert er natuurlijk een smakelijk water bij, met venkel en aardbei.
- Recept19 november 2018
Gehaktbalen en pasta
Ramon geeft zijn eigen twist een een bekend gerecht. Hij maakt gebraden gehaktballen met een saus van champignons, uien en tomaat. Daarbij serveert hij pasta en gemarineerde, rode uien.
- Huis & Interieur29 maart 2016
Scandinavisch wit
In het Friese Drachten staat het huis van de familie Bergsma, uit 1926. Inge heeft wat de...
- Tuin & Natuur5 oktober 2015
Op safari in Nederland
Boswachter Marieke Schatteleijn neemt je mee op safari door de wonderlijke Nederlandse natuur. Weet jij bijvoorbeeld wat een wisent is?
- Recept28 maart 2018
Paasbrood
Met Pasen eten veel families traditiegetrouw paasbrood. Ramon maakt niet alleen zelf zijn versie van het paasbrood, maar maakt ook zelf de boter die op het brood gesmeerd wordt.
- Recept23 maart 2016
Twee soorten toast met puur geserveerde bergkazen.
Leon is op bezoek bij een gepassioneerde kaasmaker. Hier maakt hij natuurlijk iets lekkers bij.
- Recept24 maart 2017
Eendenborst met citrus
Leon en Lendl ruiken en proeven fijndistillaten: esprits. Leon weet er ook wel raad mee in de keuken en maakt een lekker gerecht.
- Huis & Interieur5 januari 2017
Zwart/wit passief huis
In Heerenveen staat de ecowoning van Martinus en Louwina. Laag in energieverbruik door het driedubbele glas en de bijzondere wanden.
Laat je reactie achter