20 februari 2019

Stilstaand beeld van uitzending op 20 februari 2019

Iedereen geniet wel van een stukje chocola op zijn tijd, de één wat meer dan de ander. Maar toch is er altijd veel te doen geweest om deze populaire lekkernij. Is het wel duurzaam genoeg? Is het 'fair trade' genoeg? Krijgen de boeren eerlijk geld en is er geen sprake van slavernij? Culinair schrijver Nadia Zerouali is in Amsterdam waar zij heeft afgesproken met chocoladesommelier Caroline Lubbers. Zij mag zich als enige in Nederland gecertificeerd chocoladeproever noemen en weet dus alle ins en outs van chocola. Samen met chocolademaker Kees Raat maakt Nadia niet alleen chocola van boon tot reep, maar kan Nadia op haar beurt Caroline verrassen met mooie smaken. * Naast de spookachtige slotruïne van Egmond aan den Hoef staat een eeuwenoude hofstede. Deze boerderij werd ooit opgekocht door rijke Amsterdammers en kreeg daardoor een luxe uitstraling. Vandaag de dag huren Bas en Lisa dit karakteristieke pand. Ze richten het in met objecten uit vervlogen tijden, erfstukken en kleurrijke kunstwerken van andere rijksmonumenten.

Ook leuk om te kijken

  1. Recept
    3.875
    9 juni 2017

    Kunefe (zoete deegsliertjes) à la Siham

    “Als ik tijdens de ramadan boodschappen doe, kom ik met tassen vol terug. Ik heb dan overal zin...

  2. Recept
    4.18421
    Stilstaand beeld van Cassavetaart
    2 januari 2018

    Cassavetaart

    Sharon maakt een betaalbare maaltijd, een echte Surinaamse cassavetaart: bojo. Elke Surinaamse familie heeft zijn eigen bojorecept zo ook Sharon.

  3. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Fijndistillaten: esprits
    24 maart 2017

    Fijndistillaten: esprits

    Een nieuw gezicht: Lendl Mijnhijmer komt het team van experts versterken. Leon en Lendl ruiken en proeven de fijndistillates, esprits, van Fenny.

  4. Huis & Interieur
    Stilstaand beeld van Japanse woonboot
    21 september 2018

    Japanse woonboot

    Julius en Ingrid wonen samen met hun kinderen op een zwarte woonboot in Amsterdam. Vrijwel alles in het huis is gebaseerd op een Japanse maatvoering, de tatami.

  5. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Bier én chocolade
    4 december 2015

    Bier én chocolade

    Wist je dat bier en chocolade een verrassend smaakvolle combinatie vormen? Biersommelier Fiona laat zich verrassen door een chocolatier en ambachtelijk bierbrouwer.

  6. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Kersttuin bij het hospice
    25 december 2018

    Kersttuin bij het hospice

    In de kerstperiode steekt Martin graag de handjes uit de mouwen, vooral bij mensen met een bijzondere wens. In hospice De Luwte in Soest verblijven gasten die niet lang meer te leven hebben.

  7. Recept
    3.333335
    Stilstaand beeld van Mousse au chocolade
    3 februari 2017

    Mousse au chocolade

    Alain kookt een heerlijke zoete lekkernij bij de ambachtelijk gemaakte likeuren.

  8. Huis & Interieur
    Stilstaand beeld van Theo-Bert maakt een chillkamer in Amsterdam
    18 januari 2019

    Theo-Bert maakt een chillkamer in Amsterdam

    De tieners willen graag een eigen ruimte om te gamen of een film te kijken. Theo-Bert maakt van de kleinste kamer in het appartement de grootste hangout.

Pagina's