20 februari 2019

Iedereen geniet wel van een stukje chocola op zijn tijd, de één wat meer dan de ander. Maar toch is er altijd veel te doen geweest om deze populaire lekkernij. Is het wel duurzaam genoeg? Is het 'fair trade' genoeg? Krijgen de boeren eerlijk geld en is er geen sprake van slavernij? Culinair schrijver Nadia Zerouali is in Amsterdam waar zij heeft afgesproken met chocoladesommelier Caroline Lubbers. Zij mag zich als enige in Nederland gecertificeerd chocoladeproever noemen en weet dus alle ins en outs van chocola. Samen met chocolademaker Kees Raat maakt Nadia niet alleen chocola van boon tot reep, maar kan Nadia op haar beurt Caroline verrassen met mooie smaken. * Naast de spookachtige slotruïne van Egmond aan den Hoef staat een eeuwenoude hofstede. Deze boerderij werd ooit opgekocht door rijke Amsterdammers en kreeg daardoor een luxe uitstraling. Vandaag de dag huren Bas en Lisa dit karakteristieke pand. Ze richten het in met objecten uit vervlogen tijden, erfstukken en kleurrijke kunstwerken van andere rijksmonumenten.

Ook leuk om te kijken

  1. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Koninklijke Stallen
    17 september 2018

    Koninklijke Stallen

    BinnensteBuiten kreeg een exclusief kijkje in de Koninklijke Stallen van Paleis Noordeinde. Stalmeester Bert geeft een rondleiding en vertelt over de voorbereidingen voor Prinsjesdag.

  2. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Bijzondere nougat
    8 februari 2018

    Bijzondere nougat

    Nadia duikt in de zoete wereld van nougat. In Monster zoekt ze toppatissier Hidde de Brabander op, die bekend is om zijn bijzondere smaakcombinaties in nougat.

  3. Recept
    3.5
    Stilstaand beeld van Gepofte peer met peerkaramel & steranijsroom
    21 september 2017

    Gepofte peer met peerkaramel & steranijsroom

    Nadia Zerouali is bij fruitboomdeskundige Wouter den Boer Een oogverblindend mooi perenbomenlaantje geeft Nadia inspiratie voor een lekker gerecht met peren!

  4. Recept
    2.555555
    Stilstaand beeld van Glutenvrije brownie
    9 februari 2017

    Glutenvrije brownie

    Sharon maakt vandaag glutenvrije brownie van zwarte bonen.

  5. Huis & Interieur
    Stilstaand beeld van Schildershuis Gennep
    11 februari 2019

    Schildershuis Gennep

    Yvon heeft het huis volledig ingedeeld volgens de filosofie van Feng Shui, waarbij de energieën op een goede manier door het huis moeten stromen.

  6. Huis & Interieur
    Stilstaand beeld van Duurzaam paradijs
    5 april 2018

    Duurzaam paradijs

    Miriam en Tom wonen in een 2-onder-1-kapwoning in de wijk Stadshagen in Zwolle. Van binnen hebben ze er een duurzaam paradijs van gemaakt met vooral veel Scandinavische invloeden.

  7. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Sapkar en -bar
    27 januari 2017

    Sapkar en -bar

    Marjolein en Luuk hebben samen een sapkar en -bar. Alain laat zich bij hen verrassen door vitamines en mineralen in verschillende mixen!

  8. Recept
    4.421055
    Stilstaand beeld van Witte kool, makreel en tomatenrijst
    29 januari 2019

    Witte kool, makreel en tomatenrijst

    Chef-kok Sharon de Miranda kan gerechten koken die er op papier heel bijzonder uitzien. Wat dacht u van de combinatie makreel, witte kool, ras-el-hanout en dille?

Pagina's