20 januari 2016

Stilstaand beeld van uitzending op 20 januari 2016

Alain ontmoet in Eindhoven Peter en Jetty. Hun snackbar is uniek. Alles maken ze zelf, en ze experimenteren graag. Wat dacht je van walnoten-linzenburgers, risotto-caprese-ballen en wildballen? Alles duurzaam en verantwoord. Maar vooral: lekker! Het inspireert Alain tot een nieuw gerecht voor op de kaart. De familie Kiekebosch woont in een volledig duurzaam huis in het prachtige Salland. Ze noemen het een 'natuurlijk huus' en er wordt gekookt en gestookt op hout. Toch hebben ze niet ingeleverd op comfort. Hun boodschap is dat duurzaam wonen bijdraagt aan geluk, gezondheid en energiek leven.

Ook leuk om te kijken

  1. Recept
    4.05
    Stilstaand beeld van Nasi van bloemkool
    24 november 2016

    Nasi van bloemkool

    Sharon maakt een betaalbare maaltijd: nasi gemaakt van bloemkool, chorizo en kippendijen.

  2. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Werkende varkens
    22 maart 2016

    Werkende varkens

    Richard vindt dat het varken een bijdrage kan leveren aan de kwaliteit van landbouwgrond. Zijn...

  3. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Bunderbos Zuid-Limburg
    5 november 2018

    Bunderbos Zuid-Limburg

    Marieke is in het Bunderbos, een magisch en sprookjesachtig bos in het zuiden van Limburg. Overal stromen kleine beekjes waardoor een bijzonder landschap is ontstaan.

  4. Huis & Interieur
    Stilstaand beeld van Kapschuur Diependal
    8 maart 2017

    Kapschuur Diependal

    Hanny en Dick worden lang geleden verliefd op de oude kapschuur aan de rand van natuurgebied Hijkerveld. Nu wonen ze in deze kapschuur.

  5. Recept
    4.153845
    Stilstaand beeld van Hazelnootschuimgebak
    30 maart 2016

    Hazelnootschuimgebak

    Chef-kok Ramon Brugman leeft zich uit op patisserie: hij maakt hazelnootschuimgebak.

  6. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Biologische granen
    29 maart 2018

    Biologische granen

    Alain is in Heeswijk-Dinther bij een graanpletterij. Hier wordt een enorme hoeveelheid biologische granen verwerkt. Alain maakt een mooi gerecht met de granen.

  7. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Olijfolie sommelier Berlicum
    16 januari 2019

    Olijfolie sommelier Berlicum

    Leon bezoekt olijfolie sommelier Wilma in Berlicum. Zij laat hem bijzondere combinaties van ingrediënten met olijfolie proeven.

  8. Wat kun je met...
    Stilstaand beeld van Van knopen naar magneetjes
    9 mei 2017

    Van knopen naar magneetjes

    Iedereen heeft wel oude knopen liggen. En naast dat je er punaises van kan maken kan je er...

Pagina's