20 januari 2016

Stilstaand beeld van uitzending op 20 januari 2016

Alain ontmoet in Eindhoven Peter en Jetty. Hun snackbar is uniek. Alles maken ze zelf, en ze experimenteren graag. Wat dacht je van walnoten-linzenburgers, risotto-caprese-ballen en wildballen? Alles duurzaam en verantwoord. Maar vooral: lekker! Het inspireert Alain tot een nieuw gerecht voor op de kaart. De familie Kiekebosch woont in een volledig duurzaam huis in het prachtige Salland. Ze noemen het een 'natuurlijk huus' en er wordt gekookt en gestookt op hout. Toch hebben ze niet ingeleverd op comfort. Hun boodschap is dat duurzaam wonen bijdraagt aan geluk, gezondheid en energiek leven.

Ook leuk om te kijken

  1. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Vogelreservaat Diependal
    19 april 2017

    Vogelreservaat Diependal

    Camilla bezoekt de vogelkijkhut in het vogelreservaat Diependal. Ze hoopt op het vloeimeer de Roodhalsfuut te zien, die jaarlijks broedt in dit gebied.

  2. Recept
    4.3125
    Stilstaand beeld van Spätzle met Hongaarse kip
    13 december 2018

    Spätzle met Hongaarse kip

    Ramon maakt Spätzle; deegsliertjes die vergelijkbaar zijn met pasta en noedels. Daarbij maakt hij Hongaarse kip in roomsaus en een koolsalade met kummel.

  3. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Park Vijversburg
    13 november 2017

    Park Vijversburg

    In het Friese dorpje Tietjerk, ten oosten van Leeuwarden, ligt natuur- en cultuurpark Vijversburg. De villa en het park zijn ontstaan als buitenhuis voor een rijke koopmansfamilie.

  4. Recept
    2.875
    Stilstaand beeld van Cracker met pompoenpitten & lijnzaad
    8 maart 2018

    Cracker met pompoenpitten & lijnzaad

    Nadia is bij Harry Schonewille, hij is een kaaskeurder en maakt ambachtelijk kaas. De kazen liggen opgeslagen in een kloostergang. Nadia maakt een heerlijke cracker met zaden voor bij de stukjes kaas.

  5. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Stinzentuin in Laag-Keppel
    2 mei 2018

    Stinzentuin in Laag-Keppel

    Trudi woont in een voormalig lagere school in het bos in Laag-Keppel. Daar heeft ze een stinzentuin aangelegd. Stinzen zijn verwilderde planten en bloemen, daarom is tuinieren met deze planten ook een ware uitdaging.

  6. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Indonesische Rendang
    10 februari 2016

    Indonesische Rendang

    Culinair expert Alain Caron mag dan chef-kok zijn, dat wil niet zeggen dat hij onfeilbaar is. Als...

  7. Recept
    3.84375
    Stilstaand beeld van Bruine bonensoep
    21 februari 2017

    Bruine bonensoep

    Nog een paar dagen en dan barst het carnaval in grote delen van ons landweer los. Daarom maakt Ramon een lekker en makkelijk carnavalsgerecht.

  8. Recept
    1.5
    Stilstaand beeld van Duif met pastinaak
    8 december 2015

    Duif met pastinaak

    Op een biologisch dynamische boerderij in Zeeland maakt Alain een recept met duif. Samen met pastinaak maakt het een heerlijke maaltijd.

Pagina's