21 oktober 2017

Stilstaand beeld van uitzending op 21 oktober 2017

Op de plek van een voormalig kasteeltje in Ridderkerk bouwt de Rotterdamse adellijke familie Groeninx van Zoelen in de 18e eeuw hun 'Huys ten Donck'. Het landhuis, dat bedoeld is als ontvangstgebouw, is met zijn imposante tuinen uitgegroeid tot een rijksmonument. Hoewel de buitenplaats nooit bedoeld is om in te wonen, doet nazaat Catharina Groeninx van Zoelen dat vandaag de dag met haar gezin. Vanuit haar liefde voor deze plek houdt ze niet alleen haar familiegeschiedenis levend, maar ook een stukje vaderlandse historie. * Al jarenlang droomt Esther Akkerhuis ervan een huis te kopen in een leuke laan in Rotterdam. Ze verklaart haar vriend Greg Vyent voor gek als hij zegt: dan gaan we daar ooit wonen. Maar niets blijkt onmogelijk als in haar droomstraat een huis te koop staat en zij eigenaren worden. Het oude boekhoudkantoor moet alleen wel compleet worden verbouwd. Maar ondanks de bouwval ziet Esther meteen de charme van het huis. Samen gaan ze de uitdaging aan en maken er een stoer en sfeervol huis van. * Chef-kok Ramon Brugman heeft zin in wat lekkers. Geen maaltijd vandaag, maar een gebakken cheesecake. Het gebak wordt afgewerkt met bosvruchten zoals frambozen, blauwe bessen en bramen. Echt zo'n taartje waar je instant blij van word.! En dan serveert hij er ook nog een thee bij van gember en munt. * Chef-kok Leon Mazairac bezoekt een bijzonder initiatief in Groesbeek. Hier ligt het Voedselbos van Wouter van Eck. Hij toverde een kale maisakker om tot eetbaar paradijs. Nu staat hier de grootste collectie eetbare bomen, struiken en bloemen van ons land. Leon kookt natuurlijk ter plekke met ingrediënten uit het Voedselbos. * Boswachter Marieke Schatteleijn wandelt in Drenthe, in de bossen rond Gieten. Haar collega-boswachter Pauline Arends weet alles van dit gebied. Samen bewonderen ze verschillende soorten mieren, want ook die kleine beestjes zijn er in meer soorten dan je misschien denkt. Marieke zoekt onder andere de glanzende houtmier.

Ook leuk om te kijken

  1. Huis & Interieur
    Stilstaand beeld van Middeleeuws landhuis Brugge
    7 november 2018

    Middeleeuws landhuis Brugge

    Ontwerpers Jean-Philippe, Jean-Paul en Frank wonen in een Middeleeuws landhuis. Ze hebben samen het landhuis omgetoverd tot een bijzondere plek, waar elke kamer een andere sfeer ademt.

  2. Huis & Interieur
    Stilstaand beeld van Ontwerpboerderij in 's Gravenmoer
    6 april 2018

    Ontwerpboerderij in 's Gravenmoer

    Cindy en Alex wonen in een boerderij uit de 16e eeuw. Het hele huis is verbouwd. Nu hebben ze genoeg ruimte voor al hun mooie verzamelingen en bijzondere spullen.

  3. Recept
    4.366195
    Stilstaand beeld van Baba Ganoush
    2 april 2019

    Baba Ganoush

    Sharon maakt een heerlijk vegetarisch gerecht: baba ganoush met een salade van kikkererwten en spinazie, geserveerd met zoete aardappel uit de oven.

  4. Recept
    3.5
    Stilstaand beeld van Stoof van konijn met pruimen
    1 november 2017

    Stoof van konijn met pruimen

    Leon krijgt van de tuinbaas van het Muiderslot, Henk Boers, een rondleiding. Als bedankje kookt Leon een gerecht dat zo in de 17e eeuw zou passen: konijnenstoof met pruimen.

  5. Recept
    3.85
    Stilstaand beeld van Kippendijen & bulgur
    24 april 2018

    Kippendijen & bulgur

    Sharon kookt een betaalbare maaltijd. Ze maakt gestoofde kippendijen met kikkererwten en serveert die met bulgur. Weer eens wat anders dan aardappels of rijst.

  6. Recept
    3
    Stilstaand beeld van Oesters met tulpenbollen
    22 september 2017

    Oesters met tulpenbollen

    Alain is bij John Huijberts ontmoet die biologische tulpenbollen kweekt. Hier wordt wodka van gemaakt en daar maakt Alain een lekker gerechtje bij.

  7. Recept
    1
    Stilstaand beeld van Gebraden eendenborst met geitenmelklikeur
    8 april 2016

    Gebraden eendenborst met geitenmelklikeur

    Alain maakt voor Boer Frank en zijn vriendin Anita gebraden eendenborst met geitenmelklikeur.

  8. Recept
    4
    9 juni 2017

    Kunefe (zoete deegsliertjes) à la Siham

    “Als ik tijdens de ramadan boodschappen doe, kom ik met tassen vol terug. Ik heb dan overal zin...

Pagina's