22 februari 2018

Stilstaand beeld van uitzending op 22 februari 2018

Als bejaard paard heb je het in Soest heel erg goed. Daar kun je lekker van je oude dag genieten in het paardenrusthuis. 55 jaar geleden begon het rusthuis met één werkpaard, ondertussen zijn er drie locaties in Soest en wonen er in totaal wel 120 paarden. IJsbrand Muller en Maike werken al jaren in dit bijzondere bejaardenhuis en vertellen graag over de verzorging van de paarden. Vanaf hun twintigste zijn de viervoeters hier welkom, maar er zijn er bij die wel 50 jaar oud worden! Een gemoedelijke plek, maar als het leven lijden wordt komt het onvermijdelijke afscheid; ook dat hoort er bij.

Bij 'pickles' denk je al snel aan augurken, maar dat is voor Simone van Thull te beperkt. Zij heeft in Amsterdam een veel grotere variëteit in pickles. Simone is een specialist in het inmaken en fermenteren van groenten. Deze techniek om voedsel te bewaren is eeuwenoud maar volgens Simone is het resultaat vooral heel erg lekker. Culinair schrijver Nadia Zerouali krijgt een kijkje in Simone's keuken vol kleurrijke ingemaakte en gefermenteerde groenten.

Laat je reactie achter

Ook leuk om te kijken

  1. Eten & Drinken
    Still from Budgetmaaltijd: Courghetti met lamsgehakt (kindvriendelijk!)
    12 oktober 2015

    Budgetmaaltijd: Courghetti met lamsgehakt (kindvriendelijk!)

    We gaan de kinderen foppen! Met deze snelle, maar super gezonde budgetmaaltijd: courghetti met lamsgehakt

  2. Huis & Interieur
    Stilstaand beeld van Villa Muze Renkum
    23 december 2016

    Villa Muze Renkum

    een vervallen villa in hartje Renkum krijgt haar charme van 1900 terug als Mechteld en Hans er komen wonen. Alle oorspronkelijke details zijn teruggebracht door deze twee huizenfreaks.

  3. Wat kun je met...
    Stilstaand beeld van Van leer naar plantenhanger 2
    4 mei 2017

    Van leer naar plantenhanger 2

    De hoekjes in je huis opvrolijken met plantjes! Deze plantenhanger van imitatie leer is goed zelf...

  4. Recept
    1
    Stilstaand beeld van Lamskoteletten
    6 april 2016

    Lamskoteletten

    Alain maakt een lekker gerecht met lamskoteletten.

  5. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Het Bossche Broek
    5 maart 2018

    Het Bossche Broek

    Het landschap rondom de eeuwenoude stad Den Bosch is bijzonder: de stadsmuren grenzen rechtstreeks aan natuurgebied Het Bossche Broek. Boswachter Marieke weet wat daar allemaal groeit en bloeit en archeoloog Eddie Nijhof weet alles over de historie en de opgravingen.

  6. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Rollade opbinden
    1 november 2016

    Rollade opbinden

    Ramon legt uit hoe je een rollade kan opbinden! Handige tip zodat je het voortaan zelf kan doen.

  7. Recept
    3.636365
    Stilstaand beeld van Ramons salade niçoise
    30 januari 2017

    Ramons salade niçoise

    Ramon maakt een salade die al jaren in de restaurant-top 3 staat: salade niçoise.

  8. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Voedsel fermenteren is hot!
    9 december 2015

    Voedsel fermenteren is hot!

    Voedsel fermenteren door gisten en bacteriën? Klinkt vies, maar is heel gezond en weer helemaal hot. Sanne Zwart toont Alain haar fascinatie voor het fermenteren van voedsel.

Pagina's