23 augustus 2018

Culinair schrijver Nadia Zerouali ontmoet Charlotte in Schiedam. Charlotte wordt gedreven door de wens om bij te dragen aan het welzijn van mens, dier en milieu. En die wens zet ze om in daden: ze maakt puur biologisch en plantaardig eten, waaronder kaas. Jawel: vegan kaas. Op basis van planten dus. Dat wil Nadia wel eens proeven.
In Zwolle wonen Miriam en Tom sinds vier jaar in de meest kinderrijke buurt van Nederland, de wijk Stadshagen in Zwolle, samen met hun vier kinderen in een 2-onder-1-kapwoning. Van binnen hebben ze er een duurzaam paradijs van gemaakt met vooral veel Scandinavische invloeden. Miriam heeft veel creatieve ideeën die ze samen met haar man Tom omtovert tot originele meubelstukken en accessoires.
In Groenekan wonen Djoeke en Rombout van Zwetselaar in een koetshuis uit 1850. Niet alleen hun huis, maar ook hun statige tuin is in het voorjaar op z'n mooist. Dan heeft het zonlicht vrij spel en vieren de bolgewassen feest. De grote vijver en de hoge bomen verraden dat deze tuin ooit onderdeel van landgoed Voordaan is geweest. Djoeke is de derde generatie van de familie die de tuin al jaren beheert.
Ook leuk om te kijken
- Huis & Interieur11 oktober 2018
Quarantaine woning
Kunstenaars Juliette en Harm wonen in een oud quarantainecomplex aan de haven van Rotterdam. Het complex werd in 1934 gebouwd om zieke reizigers te behandelen.
- Tuin & Natuur20 december 2016
De kerstbomen van Jos
Shopshire schapen houden de kerstboompjes van Jos onkruidvrij. Zoals Jos zegt: 'Een kerstboom is belangrijk, deze moet mooi staan de mensen een gelukzalig gevoel geven'.
- Eten & Drinken20 januari 2017
Zopie
Leon en bierexpert Fiona nemen een kijkje in een fort. Waar een traditioneel warm bier wordt gemaakt.
- Wat kun je met...8 maart 2017
Van oude boeken naar boekenlegger
Je hebt vast nog wel oude boeken liggen die uit elkaar vallen. Geef ze een tweede leven! Maak van...
- Huis & Interieur19 december 2016
De droom is uitgekomen
Frencis en Albert zijn er al helemaal klaar voor: in hun droomhuis is de Kerst al losgebarsten. Frencis laat trots het huis zien waarvan ze als kind al riep: Daar ga ik later wonen als ik groot ben!
- Recept22 februari 2018
Lauwwarme couscoussalade
In Amsterdam heeft Simone van Thull een grotere variëteit in pickles. Simone is een specialist in het inmaken en fermenteren van groenten. Nadia maakt hier graag een lekker gerechtje mee.
- Eten & Drinken3 november 2017
De biologische boerin
In Zonnemaire heeft biologisch boerin Dieneke haar kwekerij. Het staat vol met eetbare bloemen, kruiden, groenten en fruit. Ideale plek om Alain los te laten.
- Huis & Interieur10 mei 2018
Veenhuis in Nijetrije
In het Friese Nijetrijne wonen Kees en Yvonne in een voormalig veenhuis. Vroeger was dit een café, waar scheepslui en veenarbeiders na het werk dronken tot de laatste cent op was.
Laat je reactie achter