24 maart 2018

Stilstaand beeld van uitzending op 24 maart 2018

In het Limburgse dorpje Broekhuizenvorst hebben Ans en Egbert Krekels van een voormalig knechtenhuis uit 1913 een paleisje gemaakt. Overal in huis is de nostalgie nog aanwezig: van de zondagse kamer, het glas in lood tot de bijzondere deuren. Ans en Egbert hebben elkaar ooit leren kennen in een internaat, waar ze toen allebei werkten. Hoe belangrijk die periode voor hen is, zie je aan hun interieur, want overal zie je herinneringen uit die periode. Zo komt de tegelvloer uit de voormalige kapel en pronkt een groot heiligbeeld naast de enorme boekenkast. * Chef-kok Ramon Brugman zorgt voor een lekkere snelle maaltijd waar vier personen van kunnen genieten. En hij kiest voor vis. Wijting dit keer, een kabeljauwachtige vis. Ramon gaart de wijting in een tomatensaus met kruiden en serveert hem met bulgur (een graansoort) en geroosterde venkel met een sinaasappeltwist. * René en Marja van de Vorle leren elkaar kennen in Italië, waar René na zijn agrarische opleiding is gaan werken. Inmiddels runnen zij een succesvol bedrijf waar ze met veel plezier en toewijding portobello's, kastanjechampignons en andere paddenstoelen kweken. Chef-kok Alain Caron ziet hoe verschillende paddenstoelen worden gekweekt en maakt een heerlijk gerecht met portobello's. * Boswachter Marieke Schatteleijn is in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Vlakbij het gebied waar ze zelf boswachter is, dus bekend terrein. Ze neemt ons mee in dit diverse landschap, te beginnen bij de zee en het strand waar wind en zand vrij spel hebben. In dit ruwe open landschap heb je prachtige vergezichten. Meer naar het binnenland toe zie je de mensenhand terug. Daar zijn dan juist weer prachtige bossen en buitenplaatsen door ontstaan.

Ook leuk om te kijken

  1. Recept
    1
    Stilstaand beeld van Visschotel van het wad
    5 april 2017

    Visschotel van het wad

    Alain leert van Flang alles over vissen op het wad. En maakt met de vissen die gevangen worden een heerlijk gerecht.

  2. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Portwijn van walnoten
    2 december 2016

    Portwijn van walnoten

    Leon en Milton bezoeken wijngaardenier Ard Bos. Hij maakt bijzondere portwijn van walnoten.

  3. Recept
    4
    Stilstaand beeld van Broodje bapao
    26 april 2016

    Broodje bapao

    Een bapao is een gestoomd broodje van tapiocameel. Ramon Brugman laat zien hoe je deze met gehakt...

  4. Recept
    3
    Stilstaand beeld van Rendang daging en Indische huzarensalade
    10 februari 2016

    Rendang daging en Indische huzarensalade

    Alain maakt rendang daging en een Indische huzarensalade voor een kritisch proefpanel.

  5. Recept
    3.741935
    Stilstaand beeld van Kikkererwtenpuree met kip en groene asperges
    14 mei 2018

    Kikkererwtenpuree met kip en groene asperges

    Chef-kok Sharon de Miranda maakt een snel te bereiden heerlijke maaltijd: kikkererwtenpuree met groene asperges, gegrilde kipfilet en fetakaas.

  6. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Taman Indonesia
    6 april 2018

    Taman Indonesia

    Marlisa en haar broer Diederik zijn dagelijks te vinden in hun Indonesische park. Zo wordt je je bewust en je wijzer over Indonesië, in Overijssel.

  7. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Limoncello
    25 maart 2016

    Limoncello

    Culinair expert Alain Caron ontmoet een Friese likeurmaker die limoncello maakt. Het lijkt wat...

  8. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Low budget tuinieren
    18 november 2015

    Low budget tuinieren

    Liesbeth en Erwin hebben hun huisje van binnen zo goed op orde, dat er voor de voortuin eigenlijk geen budget meer is. Een uitdaging dus, voor Martin.

Pagina's