25 april 2017

Stilstaand beeld van uitzending op 25 april 2017

Op Heerlijkheid Leur vlakbij het Gelderse Wijchen verblijven bijzondere Schotse runderen: de Aberdeen Angus. Otto van Verschuer leidt chef-kok Alain Caron rond op het landgoed dat al sinds 1748 in de familie is. Eén dag per jaar is voor de runderen én de beheerder heel speciaal. De runderen gaan dan over de weg naar een andere wei. Alain mag helpen bij deze unieke gebeurtenis. Als dank bereidt Alain voor Otto en Liesbeth een heerlijke maaltijd.

Polders, plassen en molens; boswachter Marieke Schatteleijn is in de Zaanstreek in Guisveld, een van de vele veenpolders. Het gebied kenmerkt zich door de langgerekte weilanden, omgeven door water. Met in het voorjaar heel veel vogels! Ze verkent het gebied met haar collega Dennis Ofman dan ook niet wandelend, maar per boot, per supboard én lopend op het water!

Ook leuk om te kijken

  1. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Grutto
    19 april 2016

    Grutto

    Eens per jaar laat boer Geysel zijn landje onder water lopen. Dat levert elk jaar weer slikken en...

  2. Recept
    3.666665
    Stilstaand beeld van Snelle vega-maaltijd
    10 december 2015

    Snelle vega-maaltijd

    Ramon maakt een snelle vegetarische maaltijd van rijstnoedels met groenten, koriander en slahart. Maar ook zelf gerolde loempia’s en chilisaus.

  3. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Alain en de Hongaarse wolvarkens
    2 december 2015

    Alain en de Hongaarse wolvarkens

    Alain Caron ontmoet in Friesland boer Henk Zuidema. Henk redt oude bonenrassen van de ondergang. Maar hij heeft ook een zwak voor Hongaarse wolvarkens.

  4. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Artuin Oudwoude
    9 maart 2017

    Artuin Oudwoude

    in het Friese dorp Oudwoude wonen Hennie en Goos Dijk in een oude boerderij mét een bijzondere tuin.

  5. Recept
    5
    Stilstaand beeld van Snoekbaars uit het Alkmaardermeer
    20 maart 2018

    Snoekbaars uit het Alkmaardermeer

    Alain zoekt het water op: hij gaat het Alkmaardermeer op om op snoekbaars te vissen. Alain ontmoet Koen ie alles weet van zoetwatervissen. Hij maakt samen met Koen een gerecht met de snoekbaars die hij heeft gevangen.

  6. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Raadsel: Het lijkt azijn. Maar dat is het niet!
    13 oktober 2015

    Raadsel: Het lijkt azijn. Maar dat is het niet!

    Sjef Brok maakt in Brabant ediks. Dat zijn zachte azijnen die geen azijn mogen heten. Chef-kok Alain Caron laat zich inspireren en creëert er een heerlijk gerecht bij.

  7. Huis & Interieur
    Stilstaand beeld van Studentenkamer opknappen
    9 februari 2016

    Studentenkamer opknappen

    Interieurstylist Marjolein knapt een studentenkamer op! Hoe wordt het praktischer en sfeervoller?

  8. Huis & Interieur
    Stilstaand beeld van Zen ecowoning Veghel
    18 oktober 2018

    Zen ecowoning Veghel

    Laurens en Chantal wonen in Veghel, waar ze twee jaar lang hard hebben gewerkt aan het bouwen van hun huis. Het huis is gebouwd met natuurlijke materialen zoals kalkhennep.

Pagina's