45 minuten

Aflevering in het kort

Net buiten het centrum van Eindhoven woont Helma van Bakel met haar drie dochters in een voormalige garage uit de jaren '20. Als Helma dit pand tien jaar geleden koopt, heeft het geen ramen en dus geen licht. Maar Helma ziet gelijk de mogelijkheden door de heerlijke ruimte. Ze houdt van kleur en hergebruikte meubels. In de woonkamer is een lichtstraat ingezet, en door de inrichting en het opgeknapte bijzondere Marokkaanse hekwerk heeft de ruimte nu een lichte prettige sfeer gekregen. * In het Limburgse vestingstadje Stevensweert staat een voormalige boterfabriek uit 1910. De balustrade voor het pand heeft nog steeds ronde hoekjes op de plekken waar de melkbussen vroeger overheen rolden. Hier wonen Jeanne Seegers en Frans Theunissen al meer dan dertig jaar. Als docent Frans houdt Jeanne erg van Frankrijk. Daarnaast hebben ze allebei een grote liefde voor Zweden. Hun interieur ademt dan ook in het hele huis de sfeer van beide landen. Aan bijna alle spullen in hun huis zit een verhaal. Ze hebben het of samen gemaakt, ergens gevonden of het is een erfstuk waar ze veel waarde aan hechten. * Chef-kok Ramon Brugman is geïnspireerd door de Turkse keuken. Hij maakt vandaag een klassieker: broodje döner met knoflooksaus en rauwkostsalade. Een betaalbare maaltijd en ook nog eens heel lekker! * In het Zeeuwse Middelburg heeft Mari-Anne Roelse haar eigen azijn-atelier. Hier maakt zij verschillende Zeeuwse producten met als basis haar zelfgemaakte ambachtelijke azijn. Mari-Anne doet niets liever dan experimenteren met smaken en is ooit bij toeval azijn gaan maken. Chef-kok Leon Mazairac gaat bij haar langs om de authentieke producten te proeven en er een lekker gerecht mee te maken. * Verscholen in het Evertsbos tussen Anloo en Eext ligt het Pinetum 'Ter Borgh'. Het is een oase van rust en schoonheid. Ademloos staat de wandelaar stil en verwondert zich over zoveel verscheidenheid in kleuren en vormen van de naaldbomen.

In deze aflevering