28 december 2016

Stilstaand beeld van uitzending op 28 december 2016

Met: Culinair expert Alain Caron leert van Kees en Lesley dat je ook in de winter prima buiten kunt barbecueën. De mannen gebruiken een zelfaangepaste barbecue waarop de heerlijkste gerechten gemaakt kunnen worden. Alain doet daar natuurlijk graag aan mee.

Het is niet voor niets dat het waddenzeegebied een prijs heeft gewonnen voor het mooiste natuurgebied van Nederland. Boswachter Marieke Schatteleijn neemt ons mee naar Ameland. Haar collega Marjan laat haar het hoogste punt zien, de babyduinen en de typische Amelandse huisjes. Op een prachtige zonnige en winderige dag kan Marieke zelfs de zeehonden zien, die verderop op een zandplaat liggen.

Ook leuk om te kijken

  1. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van De bierbank
    5 februari 2016

    De bierbank

    Alain Caron en Fiona de Lange gaan naar de Bierbank. Hier liggen bieren in een fort opgeslagen om bewaard te worden!

  2. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Stekkentuin Espel
    12 februari 2019

    Stekkentuin Espel

    In de tuin van Wies Voesten in de Noordoostpolder is ook in de winter genoeg te zien. Wies is namelijk gek op winterbloeiers en op bladplanten.

  3. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Waddenrum
    17 februari 2017

    Waddenrum

    Alain is in het Friese dorpje Tzum. Maarten experimenteert in zijn disilleerderij met het maken van rum. Waddenrum, wel te verstaan.

  4. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Wagyu runderen
    9 november 2016

    Wagyu runderen

    Alain ontmoet biologische koeienboer Chris Boomsma. Op een stuk natuurgebied van Staatsbosbeheer grazen zijn Wagyu runderen.

  5. Recept
    4.35484
    Stilstaand beeld van Ravioli met gehaktsaus
    25 maart 2019

    Ravioli met gehaktsaus

    Ramon maakt een pastagerecht, zelfgemaakte ravioli. Lekker met een vulling van gehakt, verse kruiden, zoete tomatensaus en geraspte parmezaan.

  6. Recept
    4.29032
    Stilstaand beeld van Saltimbocca met kruidenrisotto
    16 januari 2017

    Saltimbocca met kruidenrisotto

    Ramon maakt saltimbocca, een Italiaanse specialiteit van dunne lapjes kalfsvlees. Daarnaast serveert hij een kruidenrisotto.

  7. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Nonnenwijn Oosterhout
    7 december 2018

    Nonnenwijn Oosterhout

    Leon en Lendl bezoeken de wijngaard van een klooster in Oosterhout. Lendl proeft en Leon maakt een lekker gerechtje voor bij de wijn.

  8. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Stoofvlees Noord-Limburg
    27 november 2018

    Stoofvlees Noord-Limburg

    Leon en Jort, maker van kant-en-klaarstoofvlees, gaan op pad. Ze gaan naar de bron van het product; de limousinerunderen van boer Frank.

Pagina's