28 oktober 2015

Stilstaand beeld van uitzending op 28 oktober 2015

Anton Duizendstraal woont in Groningen te midden van honderden cactussen en een unieke collectie vintage meubelen. Zijn passie voor de prikkende plantjes gaat ver. Hij verbouwde zelfs de tweede verdieping van zijn huis tot vide en serre om zo zijn vier meterhoge cactussen de vrije loop te kunnen geven.

In het hele land zijn steeds meer initiatieven waarbij consumenten rechtstreeks kopen van de boer. Culinair expert Alain Caron neust rond op zo’n biologische buurtmarkt en kookt met producten die hij daar aantreft.

BinnensteBuitens hovenier Martin Stuger helpt Elke. Zij heeft meer dan een jaar in Azië gewoond en haalt daar de inspiratie uit om haar eigen Vinex tuintje op te knappen. Een uitdaging voor Martin!

Ook leuk om te kijken

  1. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Bloesemtocht op Koningsdag
    25 april 2017

    Bloesemtocht op Koningsdag

    Elk voorjaar staat het op de agenda: de bloesemtocht. Vooral in de fruitstreken in ons land wandelen en fietsen bloesemliefhebbers dat het een lieve lust is.

  2. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Limoncello
    25 maart 2016

    Limoncello

    Culinair expert Alain Caron ontmoet een Friese likeurmaker die limoncello maakt. Het lijkt wat...

  3. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Fotograferen van bloesem
    16 april 2018

    Fotograferen van bloesem

    Elk jaar als de lente begint en er weer bloesem op de bomen zit, gaat fotograaf George Burggraaff op pad om dit te fotograferen. En hij geeft tips hoe je perfecte bloesemfoto's kunt maken.

  4. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Zeeuws geteelde zeewier
    1 december 2015

    Zeeuws geteelde zeewier

    Duurzaam geteelde zeewier van Nederlandse bodem. Dat produceren Rebecca en Jennifer in Zeeland. Zeewier zit vol eiwitten, vezels, mineralen en vitaminen en is daarmee een goede vervanger van vlees.

  5. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Grondwitlof Grubbenvorst
    5 december 2018

    Grondwitlof Grubbenvorst

    Alain is op de vroege morgen in het Limburgse Grubbenvorst bij biologisch teler Fred. Hij teelt onder andere witlof en paksoi. Alain maakt een mooi gerecht met de oogst van de dag.

  6. Recept
    1.666665
    Stilstaand beeld van Taart van kool gevuld met gehakt en boerenkool
    3 februari 2016

    Taart van kool gevuld met gehakt en boerenkool

    Alain maakt een taart van kool, gevuld met gehakt en boerenkool.

  7. Huis & Interieur
    Stilstaand beeld van Landelijke boerderijsfeer
    19 januari 2016

    Landelijke boerderijsfeer

    Laat je niet misleiden door de buitenkant. Achter de voordeur schuilt een landelijke boerderijsfeer! Mét bijzondere brocante-spullen.

  8. Recept
    3
    Stilstaand beeld van Salade met schapenkaas en zeegroenten
    7 september 2017

    Salade met schapenkaas en zeegroenten

    Culinair schrijver Nadia Zerouali ontmoet Jan Willem Bakker. Hij houdt op Texel schapen en Nadia maakt van de schapenkaas die Jan Willem maakt een lekkere salade.

Pagina's