29 oktober 2018

Stilstaand beeld van uitzending op 29 oktober 2018

Toen productontwerper Tjimkje de Boer in Zaandam voor het eerst binnenkwam in een oude munitie-opslag, zag ze gelijk de schoonheid van de oude ruimtes en grove muren. Inmiddels heeft ze hier haar droomhuis in gecreëerd, waarbij ze de originele elementen van het pand mixt met haar liefde voor het Zuid-Amerikaanse gebruik van kleur.

Chef-kok Ramon Brugman maakt een betaalbaar deeggerecht: börek met spinazie en feta. Een typisch Turks gerecht met een lekkere kruidensalade.

Marianne van Duinkerken loopt het hele jaar door in weer en wind met haar vierhonderd Drentse Heideschapen over het Balloërveld, in de buurt van Assen. Het Balloërveld is een nationaal landschap en moet om die reden beheerd worden. Marianne is al zeventien jaar schaapherder en heeft al 45.000 kilometer in de benen, en dat terwijl ze schapen eigenlijk helemaal geen leuke dieren vindt.

Ook leuk om te kijken

  1. Recept
    3.833335
    Stilstaand beeld van Aspergesoep en voorjaarssalade
    24 april 2017

    Aspergesoep en voorjaarssalade

    Ramon maakt een snelle maaltijd; een aspergesoep met daarbij een echte voorjaarssalade.

  2. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Sporen in de sneeuw
    29 januari 2018

    Sporen in de sneeuw

    Marieke is opgetogen na het lange wachten: er ligt sneeuw! Collega-boswachter Tjibbe Hunink neemt haar mee spoorzoeken.

  3. Recept
    1
    Stilstaand beeld van Betaalbare maaltijd:  Courghetti met lamsgehakt (kindvriendelijk!)
    12 oktober 2015

    Betaalbare maaltijd: Courghetti met lamsgehakt (kindvriendelijk!)

    We gaan de kinderen foppen! Met deze snelle, maar super gezonde budgetmaaltijd: courghetti met lamsgehakt

  4. Huis & Interieur
    Stilstaand beeld van Oude en nieuwe boerderij
    29 november 2016

    Oude en nieuwe boerderij

    De voorkant van de boerderij van Hugo en Antoinette hebben ze intact gehouden. De achterkant bouwen ze op een moderne wijze uit.

  5. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Met alles koken
    3 mei 2017

    Met alles koken

    Chef-kok Nel Schellekens uit Winterswijk heeft bij het koken een missie; 0% waste, 100% taste! Ze kookt van kop tot kont en van schil tot pit. Alain gaat met haar op pad.

  6. Huis & Interieur
    Stilstaand beeld van Aardehuizen
    5 mei 2016

    Aardehuizen

    In Olst staat een wijk met Aardehuizen. Gebouwd om zo energie neutraal mogelijk te leven, in een...

  7. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Whisky uit Twente
    22 januari 2016

    Whisky uit Twente

    In Twente wordt een bijzondere whisky gestookt. Het Twentse eikenhout speelt daarbij een belangrijke rol. Alain gaat het proeven!

  8. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Ambachtelijke stroop
    6 december 2016

    Ambachtelijke stroop

    Vlak onder Maastricht maar de familie Vandewall op een ambachtelijke manier stroop. Leon gaat met de familie op strooptocht.

Pagina's