25 minuten

Aflevering in het kort

Therese Uyterlinde voelde als klein meisje al goed aan wanneer ze zich gelukkig voelde in een huis. Jaren later zette zij dit in bij het inrichten volgens de regels van Feng Shui. Ze staat dicht bij de natuur en dat voel je terug in haar eigen interieur. De elementen, kleuren, natuur, planten en een persoonlijke 'hartenplek' zijn voor Therese de belangrijke dingen die het huis voor haar en haar gezin een hele prettige plek maakt om in te leven. Sinds enige tijd is er veganistische kebab en daar wil Nadia alles van weten. Ze gaat daarvoor naar Den Haag om te proeven en om er zelf mee te gaan koken. Chef-kok Armando leert al jong van zijn moeder hoe je lekker en veganistisch kan koken en hij ontwikkelt een aantal heerlijke marinades voor deze plantaardige kebab. Het is herfst in de Hortus Haren in Groningen. Het rood, oranje en geel knalt van de verschillende bomen, struiken en planten en de Chinese tuin is nu op z'n allermooist. Je kan de herfst zelfs ruiken, volgens Rick Mensink, de tuinbaas van de Hortus. Het is zijn favoriete jaargetijde; hij geniet met volle teugen en laat graag de meest bijzondere planten en bomen zien.

In deze aflevering

Kijken

Veganistisch koken met Nadia

Kijken

Hortus in Haren

Recepten

Vegan kebab met spitskool

Kijken

Feng shui huis in Bloemendaal