3 mei 2019

Stilstaand beeld van uitzending op 3 mei 2019

In Nijmegen duikt chef-kok Leon Mazairac het verleden in. Samen met culinair historica Manon Henzen ontdekt hij wat er zich in de Nederlandse keukens afspeelde tijdens de Tweede Wereldoorlog. Schrijnend dieptepunt was natuurlijk de hongerwinter. Toch werd daarvoor ook met beperkte middelen gekookt. Wat maakte je dan? Manon heeft het onderzocht en vindt dat er heel creatief werd omgegaan met beperkte, vaak plantaardige ingrediënten! En in hartje Amsterdam, omgeven door de geluiden van de stad, liggen de groene en kleurrijke tuinen van het Rijksmuseum waar iedereen even kan bijkomen van de hectiek van de stad. Sanne Horn is de beplantingsexpert van de hernieuwde tuinen. Dat de oude tuin aan vervanging toe was, betekent niet dat het nu een moderne strakke bedoening is geworden! Met het gebouw en oorspronkelijke tuin in gedachte, is er een nieuw ontwerp gemaakt en is Sanne los gegaan op de beplanting die past in deze tijd. Gezien het aantal toeristen en Amsterdammers dat hier graag neerploft, is de nieuwe tuin een groot succes. Tuinman Berend is vooral dol op de 'vlammende' tulpen. Binnen in het Rijksmuseum staan ze veel op het doek, hier zie je ze in het echt.

Ook leuk om te kijken

  1. Recept
    2.555555
    Stilstaand beeld van Garnalencocktail met Groningse whiskysaus
    27 april 2018

    Garnalencocktail met Groningse whiskysaus

    Leon en Lendl zijn bij Sandra en Zarko, die op een authentieke manier allerlei distillaten maken, waaronder Groningse whiskey. Daar maakt Leon samen met Sandra een garnalencocktail bij.

  2. Huis & Interieur
    Stilstaand beeld van Van veerhuisje naar droomhuis
    30 november 2015

    Van veerhuisje naar droomhuis

    Vier jaar geleden kocht Rob Koppejan een oud veerhuisje in het Zeeuwse Wolphaartsdijk. Toen was het een bouwval, maar inmiddels is het een fraai onderkomen voor hem en zijn kinderen.

  3. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Recept met worstenbroodje
    19 april 2019

    Recept met worstenbroodje

    Wat is er Brabantser dan een worstenbroodje? Culinair expert Alain Caron krijgt een warm onthaal door worstenbroodjesmaker Margriet Cooymans in het dorpje Den Dungen.

  4. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Hoe maak je paté?
    14 oktober 2015

    Hoe maak je paté?

    Culinair expert Alain maakt paté met één van de beste worstmakers van Nederland.

  5. Recept
    4.05
    Stilstaand beeld van Nasi van bloemkool
    24 november 2016

    Nasi van bloemkool

    Sharon maakt een betaalbare maaltijd: nasi gemaakt van bloemkool, chorizo en kippendijen.

  6. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Duurzame chocolade Amsterdam
    20 februari 2019

    Duurzame chocolade Amsterdam

    Iedereen geniet wel van een stukje chocola op zijn tijd, de één wat meer dan de ander. Maar toch is er altijd veel te doen geweest om deze populaire lekkernij.

  7. Recept
    3.789475
    Stilstaand beeld van Betaalbaar en lekker gehaktbrood
    5 november 2015

    Betaalbaar en lekker gehaktbrood

    Ramon maakt een betaalbare maaltijd met gehaktbrood, gevuld met eieren en daarbij kruidige aardappeltjes en een rodekoolsalade.

  8. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Geitenboerderij Jubbega
    26 september 2018

    Geitenboerderij Jubbega

    Doetie heeft een kleine geitenboerderij en van de melk van haar geiten maakt ze verschillende kazen. Alain gaat langs en maakt een heerlijke salade met natuurlijk geitenkaas.

Pagina's