3 november 2018

Stilstaand beeld van uitzending op 3 november 2018

Ruim twee jaar geleden ontwerpen en construeren Ed en Annet aan de rand van Alkmaar hun droom: een duurzaam, vierkant én draaiend huis. Hun woning kan in 25 minuten 225 graden draaien; het draait mee met de zon. Beneden in de machinekamer komt Eds ervaring als bouwkundige in de molenbouw goed van pas, want de bouw van het huis is gebaseerd op de werking van een molen. Waar Ed en Annet het meeste van genieten is het steeds veranderende uitzicht. 'De ene keer kijken we uit over de molens in de Ouddorperpolder en daarna weer op de wijk. Dat is toch fantastisch.' * Culinair expert Alain Caron is in Amsterdam bij Diny Schouten en Floris Brester die varkenspastei maken in hun eigen bakkerij. Zij hebben zichzelf bekwaamd in het slagersvak en maken varkenspastei en bijzondere worst waarbij zij juist díe delen van het varken gebruiken, die eigenlijk niemand wil gebruiken. Allereerst gaat Alain langs bij varkensboerin Joëlle in Baambrugge om zien hoe de varkens die ook bij Diny en Floris belanden, eerst een goed leven hebben. * Chef-kok Sharon Miranda maakt een snelle maaltijd: pizza op Turks brood met gegrilde tonijn. Ze maakt er een rucolasalade bij met dukkah, een kruidenmix. * Vogelaar Camilla neemt in Bataviastad de boot naar het nieuwe natuurgebied De Marker Wadden. Ze wordt ontvangen door boswachter André, die alles weet over de aanleg en toekomst van dit bijzondere gebied. Op een van de vijf eilandjes is ook Jan van der Winden bezig, die onderzoek doet naar kluten en visdiefjes. Camilla helpt met het meten en wegen van deze schattige bolletjes dons.

Ook leuk om te kijken

  1. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Bijzonder: zeewierkaas
    14 september 2016

    Bijzonder: zeewierkaas

    Alain is op Vlieland waar een kaasmaker Nils bijzondere zeewierkaas laat rijpen in een bunker.

  2. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Ambachtelijke distilleerderij
    2 maart 2018

    Ambachtelijke distilleerderij

    In Amsterdam is een distilleerderij waar drie vrouwen aan het roer staan. Er worden tientallen bijzondere dranken op ambachtelijke manier gedestilleerd. Boterbabbelaar-likeur, Haags Hopje, chocolademarsepein of oud-Hollandse dranken, je kunt er van alles krijgen.

  3. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van De Ommuurde tuin
    19 september 2017

    De Ommuurde tuin

    Zeventien jaar geleden ontdekt Esther Kuiler in het Gelderse Renkum de Ommuurde Tuin. Hier runt Esther aan biologische moestuin.

  4. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Wijn uit de kas
    28 september 2018

    Wijn uit de kas

    Joep heeft de grootste wijngaard in een kas in Europa. Leon en Lendl nemen een kijkje, proeven erop los en Leon maakt een lekkere salade voor bij de wijn.

  5. Recept
    3.36842
    12 juni 2018

    Ayam pangang en toemis boontjes

    De 36-jarige Lucien Kraag houdt erg veel van koken. Het ramadanrecept wat hij maakt is van zijn...

  6. Recept
    1.666665
    Stilstaand beeld van Kalfsentrecote met groene thee
    30 september 2016

    Kalfsentrecote met groene thee

    Alain maakt met Japanse groene thee een heerlijk gerecht in zijn eigen keuken.

  7. Recept
    4.2
    Stilstaand beeld van Pittige bonenschotel
    7 maart 2018

    Pittige bonenschotel

    Ramon Brugman maakt in deze Nationale Week Zonder Vlees een bonenschotel. Zonder vlees en zonder zout, want de bonenschotel is zo lekker subtiel en pittig dat je zout geen moment mist.

  8. Tuin & Natuur
    Stilstaand beeld van Groene ezelopvang
    25 april 2016

    Groene ezelopvang

    Toen Eilko en Annerie terugkwamen uit Frankrijk om zich weer in Nederland te vestigen, hadden ze...

Pagina's