31 juli 2019

Stilstaand beeld van uitzending op 17 april 2019

Chef-kok Ramon Brugman mag buiten spelen. Hij is bij een oude bekende: chocolademaker Mark Schimmel. Ooit begon Mark als afwasser bij Ramon in de keuken, maar al snel ontplooide Mark zich in het patissiersvak. Met name chocolade had zijn interesse en inmiddels is Mark een gepassioneerd chocolatier. Hij weet alles van chocola en is een kunstenaar in het maken van chocoladesculpturen. Ramon gaat bij hem langs, om samen met zijn voormalig leerling een toetje te maken dat niet misstaat bij een paasbrunch. * Marniek en Roy wonen samen in een Gelders dorpje. Samen met hun vaders knappen ze een nieuwbouwhuis op. Ruim acht maanden kost het hen ieder weekend, en met Kerst sliepen ze er voor het eerst. Een leerproces van a tot z voor het jonge stel, met een prachtig resultaat. * In Lettele, Overijssel, bestieren Rick en Arjuna een biologische boerderij met Maas-Rijn-IJsselkoeien, die het hele jaar naar buiten kunnen. Het zijn roodbonte koeien, die hun naam danken aan het gebied van de Maas, Rijn en de IJssel. De koeien worden gehouden voor melk en vlees. Arjuna en Rick verwerken alle melkproducten op de boerderij tot melk, yoghurt, karnemelk, kefir en roomboter.

Ook leuk om te kijken

  1. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Port van pruimen
    9 september 2016

    Port van pruimen

    Leon en Milton bezoeken een pruimenboomgaard en leren alles over pruimenport.

  2. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Gin en whisky
    21 april 2017

    Gin en whisky

    Lendl en Leon zijn in Doesburg in de kelder van het oude Arsenaal. Hier maakt Bart Joosten zijn eigen whisky en gin. Lendl wil alles ruiken en proeven.

  3. Recept
    3.076925
    Stilstaand beeld van Spruitjes stamppot en linzenburger
    28 februari 2017

    Spruitjes stamppot en linzenburger

    Sharon maakt een betaalbare maaltijd. Een stamppot met spruitjes en walnoot, geflankeerd door een zelfgemaakte en gekruide linzenburger.

  4. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Appels en permacultuur
    25 oktober 2017

    Appels en permacultuur

    In het Twentse Hengelo heeft Vera Greutink een bijzondere moestuin. Culinair expert Alain Caron bezoekt Vera, vanwege haar grote passie voor appels.

  5. Huis & Interieur
    Stilstaand beeld van Huis met unieke gevel
    12 oktober 2016

    Huis met unieke gevel

    Een huis met een bijzondere gevel: de muren zijn gemaakt van baksteen uit gerecycled bouwafval.

  6. Recept
    3.65
    27 maart 2018

    Wraps met zelfgemaakte kruidenkaas.

    Op Facebook heeft Ramon live gekookt. Drie gerechten heeft hij gemaakt onder andere wraps met...

  7. Recept
    3.285715
    Stilstaand beeld van Paté met augurken-relish
    2 februari 2016

    Paté met augurken-relish

    Chef-kok Ramon maakt een van zijn favoriete gerechten: paté met augurken-relish.

  8. Recept
    4.153845
    27 maart 2018

    Rillette van zalm

    Op Facebook heeft Ramon live gekookt. Drie gerechten heeft hij gemaakt onder andere rillette van...

Pagina's